03 / 05 / 2024

Özlüce Kavşağının temeli 27 Ekim'de atılacak

Özlüce Kavşağının temeli 27 Ekim'de atılacak

Özlüce Kavşağı’nın temeli 27 Ekim Çarşamba günü törenle atılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ulaşım sorununu önemli ölçüde raylı sistem projeleriyle &cced



Kavşağın temelinin atılacağı Bursa-İzmir karayolu üzerindeki bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ulaşım sorununu önemli ölçüde raylı sistem projeleriyle çözmeye çalıştıklarını, mevcut karayollarının yükünü de bu tür kavşak düzenlemeleriyle azaltacaklarını belirtti.

Altepe, sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşım konusunda ÖzlüceKavşağı’nın kilit bir noktada bulunduğuna dikkati çekerek, Özlüce ile Geçit’i, Minareli Çavuş üzerinden birbirine bağlayacak olan yeni yolda da çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Altepe, şunları kaydetti:

"Yeni açılacak yol,  İzmir  yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya yolu Geçit Kavşağı’nı birbirine bağlayacak. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Pilot sanayiden çıkan ağır tonajlı araçların çevre yoluna bağlanmaları için alternatif bir güzergah oluşturacağız. Bu sayede ağır tonajlı araçlar kent merkezine girmeden Özlüce Kavşağı’ndan sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşabilecekler."
   
Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, bölgedeki çalışmalar nedeniyle yapılan güzergah düzenlemeleri konusunda sürücüleri uyardı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden verilen bilgiye göre, inşaat çalışmaları süresince Bursa–İzmir karayolu trafiğe kapatılmayacak, ancak çalışmalar esnasında her iki yöndede şerit daraltılması yapılacak. 

Yetkililer, kent içi hız limitlerine uymaları ve kontrollü seyretmeleri, çalışma yapılan güzergahlarda dikkatli ve duyarlı olmaları, trafik işaret ve
 işaretçilerine uymaları ve bilgi levhaları ile gösterilmiş alternatif güzergahları tercih etmeleri konusunda sürücüleri uyardı.
AA


Geri Dön