30 / 04 / 2024

Özsüt kahve sektörüne girdi

Özsüt kahve sektörüne girdi

Özsüt, pasta ve tatlılarının ardından ünlü Fransız kahve üreticisi Cafes Richard ile ürün yelpazesine kahveyi de ekledi



İzmir'de Kemeraltı'ndaki tek şubesiyle yola çıkan ve bugün Türkiye çapında 155 şubesi olan Özsüt, pasta ve tatlılarının ardından ünlü Fransız kahve üreticisi Cafes Richard ile ürün yelpazesine kahveyi de ekledi
Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, el yapımı çikolatalarından sonra Cafes Richard'ın kahve mönüsüyle bu yıl 10 ton kahve satarak yüzde 60 ciro artışı yakalamayı planladıklarını söyledi.  Çullu, "1 yıldır bu işbirliği için eğitim odaklı çalışmalar yapıyoruz. Türkiye çapında 155'i bulan şubelerimizde çalışacak olan baristaları (kahve barmeni) eğitiyoruz" dedi.
Gelecek hafta Kıbrıs'ta yurtdışındaki ilk şubelerini açacaklarını belirten Çullu, "Aynı zamanda Kuzey Irak'a da Erbil'den giriş yapmak için yer tespiti çalışmalarımız sürüyor. Hemen ardından Suriye'ya yöneleceğiz. Batı'da ise Yunanistan'da daha çok üretim odaklı bir yatırım planımız var" diye konuştu.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Özsüt, kahveye Fransızlarla girdi
ÖZSÜT, Varlhona ile yaptığı çikolata işbirliğinden sonra Fransa'nın en büyük kahve üreticilerinden Cafes Richard ile de kahve alanında işbirliğine gitti. 155'e yakın şubede yıl sonuna dek 10 ton kahve satışı yapmayı planladıklarını kaydeden Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, geçen yılı 35 milyon dolar ciroyla kapattıklarını bu yıl da çikolata ve kahvenin de katkılarıyla yüzde 60 oranında büyüme hedeflediklerini söyledi. Çullu, "Son iki yılda tatlıcı formatından cafe formatına geçtik. Tatlıcı formatının gidebileceği yer sınırlı. O yüzden müşterinin her saatte talebine cevap verebilecek bir konseptle ilerleyebileceğimize karar verdik" dedi. Cafes Richard'ın yöneticisi Arnaud Richard ise Özsüt ile bir yıldır işbirliği içinde olduklarını ve Türk halkının damak tadına uygun bir menü hazırladıklarını söyledi. Yılda 7 bin ton kahve üretimi yaptıklarını ve Fransa'da kahve pazarının yüzde 65'ini ellerinde bulundurduklarını dile getiren Richard, "Yılda 100 milyon euro ciro yapıyoruz. 12 ülkeye dağıtım yapıyoruz. Türkiye 13'üncü ülke oldu" dedi.
Sabah

Özsüt, Fransız Cafes Richard'ı satacak 
Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, yeni kahve menüsü ve el yapımı çikolatalarıyla birlikte cirolarını 2010'da yüzde 60 büyüteceklerini söyledi.

Çullu, Fransa'nın en büyük kahve üreticisi Cafes Richard ile işbirliğini duyurmak amacıyla düzenledikleri toplantıda yaptığı konuşmada, yıl sonuna dek 10 ton kahve satışı yapmayı öngördüklerini söyledi. Çullu, kahve alanında liderliği hedeflediklerini belirtti.
Star


Geri Dön