Özyeğin Üniversitesi Dünya Mimarlık ve Konut Günü’nü kutladı!
Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dünya Mimarlık ve Konut Günü’ nü kutlamak amacı ile “ Mimarlık Eğitimi, Mimarlık Pratiği ve Yarışmalar ” Paneli düzenledi.
Çekmeköy Kampüsü’nde gerçekleşen ve Moderatörlüğünü Arkitera Mimarlık Merkezi Yöneticilerinden Ömer Yılmaz’ ın yaptığı panelde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’nden Doç. Dr. Hüseyin Kahvecioğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ’nden Yrd. Doç. Dr. Özgür Bingöl ve PAB Mimarlık’ tan Pınar Gökbayrak konuşmacı olarak yer aldı.
Mimari proje yarışmalarının mimarlık eğitimi ve mimarlık pratiğindeki konumu, önemi, düşünsel ortama katkılarının çeşitli yönleri ile ele alındığı panelde ÖzÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri konuşmacılara yönelttikleri sorularla Mimarlık ve Tasarım alanında yarışmalar ve meslek pratiğine yönelik merak ettikleri konularla ilgili bilgi aldı. Alanının uzmanları ve yarışmalar pratiğinde önemli başarıları olan konuşmacılar ise geleceğin mimarlarıyla deneyimlerini paylaştı.
Özyeğin Üniversitesi’ nin temel yaklaşımları içinde ilk sırada yer alan ‘meslek yaşantısına üniversite eğitimi sırasında katılma’ konusunun öğrenci yarışmaları bağlamında konuşmacılar tarafından önemle vurgulanması, panelin ana odağını oluşturdu. Etkinlik kapsamında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eğitim modelinde de ilk sırada yer alan ‘ders dışı mesleki etkinlikler’ konusu Dünya Mimarlık ve Konut Günü kutlaması vesilesi ile bir kez daha gündeme getirilerek, öğrencilerin hayata atılacakları dönemlerde onların mesleki yaşamlarına sağlayacağı katkının önemine dikkat çekildi.
Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Hakkında:
Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi programları, insanların ve toplumların refah ve konforunu gözeten, estetik açıdan başarılı şehirler, binalar, mekânlar, ürünler ve tasarlanmış ortamları sağlamaya odaklanan meslek ve disiplinleri bünyesinde barındırmaktadır.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin eğitim-öğretim yapılanmasında uluslararası rekabet ve buna bağlı olarak uluslararası düzeyde tanınırlık ve akreditasyon hedefiyle, uluslararası etkinlikler, uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, mezunlarının dünyanın her yerinde çalışabilmesine ve lisansüstü eğitimine kabul edilmesine yönelik yaklaşımlar ve ölçütler benimsenmiştir.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde; Mimarlık (Türkçe ve İngilizce Lisans Programları), Endüstri Ürünleri Tasarımı, İletişim Tasarımı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı lisans programları bulunmaktadır.