01 / 05 / 2024

Özyer Group Ramada Resort Kuşadası Golf'ü açtı!

Özyer Group Ramada Resort Kuşadası Golf'ü açtı!

TURİZM, inşaat, kuyum, medya ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Özyer Group, 8'inci oteli Ramada Resort Kuşadası&Golf'ü 180 milyon TL'lik yatırımla açtı.



Kuşadası'ndaki ilk golf sahasını hizmete sunan grup, benzerlerinden farklı bir stratejiyle golfle bölge turizmine ivme kazandırdıktan soma otel açmayı tercih etti. 



Özyer Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özyer, 1000 dönüm üzerine 18 delikli ve uluslararası standartlarda olan golf sahasının 2012'de hizmete açıldığını hatırlattı. Özyer, "Kuşadası'nda biz ilk golf merkezini yaptıktan sonra bölge turizmde ivme kazandı. Golf tesisinden sonra bölgeye kongre merkezleri de inşa edildi. Tesisi, içine bir de otel yapılacak şekilde hazırlamıştık. İstediğimiz ivmeyi yakaladıktan soma oteli inşa ettik" dedi. Sezonda yüzde 80 doluluk hedeflediklerini anlatan Özyer, bunu rahatlıkla yakalayacaklarını aktardı. 




Turizm sektöründe bugüne kadar Liberty markasıyla hizmet verdiklerini anlatan Süleyman Özyer, "Tatil köyü, 4 ve 5 yıldızlı olmak üzere 6 bin 500 yatak kapasiteli Libety markasıyla toplam 7 otelimiz var. Kuşadası projemizde Whydham ile işbirliğine gittik ve Ramada markasıyla otelimizi açtık. Yüzde 70 yabancı turist ağılıyoruz. Yabancılar arasında Almanlar ilk sırada yer alıyor. Bunu İngiliz ve Hollandalı turistler izliyor" diye konuştu. 




GÖZÜ MACARİSTAN'DA 

Önümüzdeki 5 yılda üçü Fethiye, biri Bodrum'da olmak üzere yurtiçinde dört otel daha yapmayı hedeflediklerini aktaran Özyer, ilk yurtdışı yatırımlarını ise Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapacaklarını söyledi. Ozyer, "İki yılda iki otelimizin yatırımına başlayacağız. Hedeflediğimiz 5 otelin fizibilite çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı. 





ACİLEN NETLEŞMELİ 

KUŞADASI'NIN potansiyelinin iyi değerlendirilemediğini vurgulayan Özyer, şunları anlattı: "Bölgedeki tesisler eski. Geçmişte 50 yıllığına arazi tahsisi yapıldı. Birçoğunun süresi dolmak üzere ve devam edip etmeyeceği belirsiz. Bu nedenleişadamları otellerine yatırım yapmıyor. Bu sorun tüm bölgelerde var. Tahsis konusunun acilen netleşmesi gerekiyor." 



HEDEF 400 MİLYON TL CİRO 

SÜLEYMAN Özyer, 2015'te yüzde 15 büyümeyle 330 milyon TL'lik ciro elde ettiklerini, 2015 hedeflerinin ise 400 milyon olduğunu ifade etti. Bu yıl enerji alanında da 60 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını aktaran Özyer, "Malatya'da bir baraj yatırımımız olacak. Tüm süreçler tamamlandı, şu anda Ankara'dan onay bekliyoruz" diye konuştu. Kuyum sektöründe de Gold Center markasıyla özel tasarım ve imalat yaptıklarını anlatan Özyer Fethiye, Marmaris ve Bodrum'da 3 kuyum mağazalarının olduğunu kaydetti. Özyer, "Bu mağazalarda her türlü mücevher tasarımı ve imalatını yapıyoruz" dedi. 




Sabah


Geri Dön