27 / 04 / 2024

Özyurtlar İnşaat, işitme engelli çocuklara anaokulu yapacak!

Özyurtlar İnşaat, işitme engelli çocuklara anaokulu yapacak!

Geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği ˜Yok Böyle Dans" adlı yarışma programına konuk olan Özyurtlar şžirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, işitme engelli çocuklar için bir anaokulu yaptırma sözü verdi



Sözünü hemen yerine getiren Özyurt,   şubat ayında faaliyete geçecek olan ˜Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı İstanbul Ataşehir Özel İlk İletişim Rehabilitasyon Merkezi"nin yapımına başladı.

Garden City, Ntepe, Ntowers ve Ak&Nmerkez gibi başarılı konut projelerine imza atan ve bugüne kadar 3 bin 500"den fazla aileyi ev sahibi yapan Özyurtlar Grubu,   şimdi de   Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı   ile ortak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Özyurtlar Grubu, İstanbul Ataşehir"de 0-6 yaş arası işitme engelli çocuklar için bir anaokulu yaptırıyor.   Geçtiğimiz günlerde Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği ˜Yok Böyle Dans" adlı yarışma programına konuk olan Özyurtlar Grubu Başkanı Tamer Özyurt, burada işitme engelli çocuklar için bir anaokulu yaptırma sözü verdi. Ilıcalı"ya verdiği sözü anında yerine getiren Özyurt,   şubat ayında faaliyete geçecek olan ˜Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı İstanbul Ataşehir Özel İlk İletişim Rehabilitasyon Merkezi"nin yapımına başladı.   1100 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek olan okul, dört adet grup eğitim dersliği, sekiz adet bireysel eğitim dersliği, bir çok amaçlı salon, psikolog, öğretmen odası ve toplantı salonundan oluşuyor.

Aileler için atölye

Özyurtlar şžirketler Grubu, anaokulunu yaparken işitme engelli çocukların ailelerini de unutmadı. çocuklarını eğitime getiren velilerin hem bekleme sırasındaki vakitlerini değerlendirmek hem de Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı ˜na bir gelir oluşturmaları için iki tane dikiş, örgü ve nakış gibi faaliyetlerin yapılacağı atölye   oluşturuldu. Bunun dışında anaokulunda arşiv, depo, mutfak ve 70 kişilik yemekhaneye de yer verildi. Binada engellilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak asansör, rampa ve engelli tuvaletleri de inşaa ediliyor.

Engelleri kaldırmayı hedefliyor

Kuruluş olarak son 20 yılda bir çok sosyal sorumluluk çalışmasına imza attıklarını söyleyen Özyurtlar şžirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt,   œBugüne kadar ˜Veren el alan eli görmeyecek" felsefesiyle hareket ettik. Yaptığımız yardımları üçüncü kişilere duyurmamaya çalıştık. Buradaysa tam tersi hareket ediyor, İşitme Engelliler Anaokulu"muzun herkes tarafından duyulmasını istiyoruz. Amacımız bu konuda topluma ve diğer kuruluşlara örnek olmak. Engelli vatandaşlarımız için ne kadar çok şey yaparsak, onları o derece hayata kazandırır, bir başka değişle engelleri kaldırırız dedi. Tamer Özyurt, grup olarak sosyal sorumluluk çalışmalarının bundan böyle de devam edeceğini sözlerine ekledi.    

Basında yer alan diğer haberler:

İşitme engelli çocuklara okul sözü verdi
Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği ˜Yok Böyle Dans" adlı yarışma programına konuk olan Özyurtlar şžirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, işitme engelli çocuklar için bir anaokulu yaptırma sözü verdi. Sözünü hemen yerine getiren Özyurt,   şubat ayında faaliyete geçecek olan ˜Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı İstanbul Ataşehir Özel İlk İletişim Rehabilitasyon Merkezi"nin yapımına başladı.
Bugüne kadar 3 bin 500"den fazla aileyi ev   sahibi yapan Özyurtlar Grubu, Türkiye İ şitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı ile ortak bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Özyurtlar Grubu, İstanbul Ataşehir"de 0-6 yaş arası işitme engelli çocuklar için bir anaokulu yaptıracak.


Geri Dön