18 / 05 / 2024

Özyurtlar İnşaat Ortadoğu'yu askıya aldı,yeni rota Viyana!

Özyurtlar İnşaat Ortadoğu'yu askıya aldı,yeni rota Viyana!

Ortadoğudaki konut yatırım planlarını yaşanan sıkıntılar nedeniyle askıya alan Özyurtlar İnşaat, yönünü Avrupaya çevirdi. Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Viyanada 20 milyon dolarlık yatırım görüşmelerinin olduğunu söyledi  



Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, bir Türk televizyonunun Avrupaya yayın yapan kanalına verdikleri reklam sayesinde Avusturyadan teklif aldıklarını ve Viyanada 20 milyon dolarlık yatırım görüşmelerinin olduğunu söyledi.

Garden City projelerinin ardından N markalı projeleriyle konut yatırımlarına devam eden Özyurtlar İnşaat, İstanbulda Esenyurtu merkez alarak yoluna devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde 20 bin konut üretme hedefi bulunan Özyurtlar İnşaatın, bu yıl yetiştireceği 3 bin konutluk 3 projesi bulunurken, firma yurtdışında da aktif olmayı planlıyor. İran İskan Bakanlığından yatırım yapması için davet alan ve Ortadoğu pazarıyla ilgilenen Özyurtlar İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, yaşanan sıkıntılar nedeniyle Ortadoğu pazarındaki yatırımlarını askıya aldıklarını açıkladı. İlk etapta Türkiyedeki projeleri bitireceklerini yurtdışında da yüzlerini Avrupaya çevirdiklerini söyleyen Tamer Özyurt, bir Türk televizyonunun Avrupaya yayın yapan kanalına verdikleri reklam sayesinde Avusturyadan teklif aldıklarını ve Viyanada Türklere yönelik konut yatırımı için görüşmelerinin sürdüğünü belirtti. Özyurtlar, burada 20 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor.

Olaylar tedirginleştirdi

Özyurtların kendisine merkez olarak Esenyurtu seçtiğini, ağırlıklı olarak Esenyurtta büyüyeceğini belirten Tamer Özyurt, önümüzdeki dönemde Özyurtlar İnşaatın İstanbulun değişik lokasyonlarında, Ankarada, Gaziantepte ve yurtdışında da konut üretirken göreceğimizi söylüyor. İran İskan Bakanlığından yatırım yapmaları için davet aldıklarını hatırlatan Özyurt, şunları söyledi: Şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun dışında Ortadoğu ülkeleri hedeflerimiz arasındaydı. Ancak oradaki sıkıntılar nedeniyle bu planlarımızı şu an için askıya aldık. İrana sıcaktık ama gelişen olaylar bizi tedirginleştirdi. Şu anda Avrupa piyasalarına bakıyoruz. Orada risk az ve yatırım daha karlı gözüküyor.

Viyanada Türklere proje

Avrupa ülkelerinden Avusturyadan teklif aldıklarını ve görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Özyurt, şöyle konuştu: Bir Türk televizyonunun Avrupa kanalında reklamlarımız son 6 ay öncesine kadar yayınlanıyordu. Avusturyalı bir inşaat geliştirme ve yatırım firması orada bizi görmüş ve takip etmiş. Ardından gelip burada inşaatlarımıza baktılar ve bizimle çalışmak istediklerini söylediler. Görüşmelerimiz devam ediyor. Viyanada Türklerin yoğunluğu var ve oturdukları yerde konut almak istiyorlar. Türkiyede şu anda ulaşılan kalite orada yok ve fiyatları da yüksek. Biz de bunun için tamamen Türklere yönelik konut projesi geliştiriyoruz.

20 milyon dolar yatırım

Viyanada ilk etapta 20 milyon dolarlık yatırım planladıklarını dile getiren Özyurt, Birden çok büyük yatırım yapmayı düşünmüyoruz. Parça parça ilerleyeceğiz. İlk yatırımın sonuçlarına bakıp devam edebiliriz diye konuştu.

Esenyurtta 2 yılda 40 bin konut yapıldı

ESENYURTun hızlı geliştiğini vurgulayan Tamer Özyurt, bölge hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: Silivri, Çerkezköy ve Hadımköy bölgelerine kayan sanayi de birleşince Esenyurtun nüfusu 750 bine dayandı. Son iki yıldır bölgede inşa edilen konut sayısı 40 bini buldu. Geçen yıl 1000 TLnin altında fiyatlar görebiliyorduk. Maliyetlerde yüzde 30 artış olunca metrekare fiyatları da minimum 1200 TL seviyesine çıktı. Şimdi, bu 1200lü rakamlar 1400-1500 TL seviyesine çıkacak.

3 bin konuta 300 milyon lira yatıracak

GARDEN City I,II,III ile Ntowers, Ntepe, Nmerkez projelerini geliştirdiklerini hatırlatan Tamer Özyurt, şunları söyledi: N markalı projelerimize yine Esenyurtta inşa edeceğimiz Nşehir ve Ncity ile devam ediyoruz. Ncity 1150, Nşehir 1500 konuttan oluşacak. Ayrıca Özyurtlar Residence ise 400 konuttan oluşacak. Toplam 3 bin dairelik 3 projeden Ncity ve Özyurtlar Residenceye bu yıl başlayacağız. Nşehir projemizi de yetiştirmeye çalışıyoruz. Ncitye 120 milyon lira, Nşehire 160 milyon lira, Özyurtlar Residenceye de 20 milyon lira yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu hızla gidersek, herhangi bir kriz olmazsa önümüzdeki 5 yıl içinde 20 bin konut hedefimize ulaşmış oluruz.

Meltem Kara/Hürriyet


Geri Dön