28 / 04 / 2024

Pafta nedir?

Pafta nedir?

Tapu ve Kadastro ile ilgili terimler arasında ada pafta parsel de bulunuyor. Peki pafta nedir? Coğrafyada pafta neye denir? İşte tüm merak edilenler...



Pafta nedir?
Tapu ve Kadastro ile ilgili terimler arasında ada pafta parsel bulunuyor. Bu terimlerde ada; belirli yollarla çevrili imar planların meydana getirdiği parsellerin üzerindeki bir arada olan sokak, cadde, meydan, demiryolu, akarsu gibi oluşumu olarak biliniyor.

Pafta nedir?

Pafta; belirli ölçekteki büyük harita, plan veya modeli oluşturan ayrı parçalardan her birini ifade ediyor. 

Bir diğer ifade ile büyük haritadan oluşan, plan ya da modeli oluşturan ayrı parçaların her biri oluyor. Bir başka ifadeyle pafta, arazilerin teknik usullerine göre ölçülüp belli oranda küçültülerek bir altlığa çizilmiş haritaya pafta deniyor.

Pafta nedir?

Pafta nedir?
Bir harita ya da plandan oluşan parçalardan her birine pafta adı veriliyor. Belirli bir ölçek dâhilinde hazırlanan haritalarda arsa, arazi vb. yeryüzü parçalarının tek bir pafta içerisinde gösterilmesi genellikle mümkün değildir. Bu nedenle haritası hazırlanacak olan alan enlem ve boylam farkları alınıp belirli paftalara ayrılıp sistemli bir şekilde bölümleniyor.

Ada pafta parsel nedir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön