29 / 04 / 2024

Pahalı gayrimenkul ucuz gıda olmaz!

Pahalı gayrimenkul ucuz gıda olmaz!

Gayrimenkul sektöründe fiyatların 10 yıl, 15 yıldır soluksuz yükselişinin bir yan etkisi gıdada ortaya çıkıyor. Pahalı gayrimenkul ucuz gıda olmaz ifadesi bu durumda ortaya çıkıyor. 



Lüks alışveriş merkezlerinde, şehirlerin en gözde yerlerinde gıda ticaretinin yapılır hale gelmesiyle Türkiye ilk kez karşılaşıyor. Gayrimenkul sektöründe fiyatların 10 yıl, 15 yıldır soluksuz yükselişinin bir yan etkisi gıdada ortaya çıkıyor. Bu nedenle kira maliyetleri yüksek. Bu kadar pahalı mülklerde iş yapanlar, oturanlar gıdayı ucuz yiyemez. Habertürk'ten Abdurrahman Yıldırım yazdı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın yazısı.... 

Soframıza gelen gıda fiyatlarında oynaklığın, aşırı yükselişin ve çok az da olsa düşüşlerin arz ve talep dengesine bağlı olduğunu dün belirtmiştik. Tüketim artıyor. Çünkü kentlerde yaşayanların oranı resmi verilere göre yüzde 92.5’e, büyükşehir ilan edilen illerin kırsal kesimi hariç tutulursa yüzde 82.5 düzeyine ulaştı.

Kentlere gelenler büyük kitleler doğal olarak üretici olmaktan çıkıp tüketici saflarına katılıyor. Üstelik bu kişilerin bazılarının geride bıraktıkları arazileri ekilmeyip biçilmiyor. Doğal olarak üretimden çekilme olurken, tüketim talebi artıyor. Turizmin büyümesi de tüketimi artırıcı unsurlardan biri.

PAHALI GAYRİMENKUL, UCUZ GIDA OLMAZ

Lüks alışveriş merkezlerinde, şehirlerin en gözde yerlerinde gıda ticaretinin yapılır hale gelmesiyle Türkiye ilk kez karşılaşıyor. Gayrimenkul sektöründe fiyatların 10 yıl, 15 yıldır soluksuz yükselişinin bir yan etkisi gıdada ortaya çıkıyor. Bu nedenle kira maliyetleri yüksek. Bu kadar pahalı mülklerde iş yapanlar, oturanlar gıdayı ucuz yiyemez. Üstelik bu gıda işini biz manavdan lüks alışveriş merkezlerine taşıdık. Alıcıya sonsuz seçme hakkı tanıdık. Meyve sebzenin bu kadar seçilmesi, defalarca ellenmesi kayıpları artırıyor ve fiyatları da yükseltiyor.


Geri Dön