Genel

Pakistan'a Muhsin Yazıcıoğlu köyü yaptırılıyor!

Başta insanÜ® yardım örgütleri olmak üzere Türkiye'deki birçok kuruluş, geçtiğimiz ağustos ayında tarihinin en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Pakistan'a yardımlarını sürdürüyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) de, yıkılan bazı köylerin yeniden inşası için harekete geçti. Pakistan'a BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve dört önemli şahsiyetin isimlerinin verildiği 5 köy yaptırılıyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü Yazıcıoğlu köyü, bayrama yetişecek. Mescidiyle birlikte 24 konut, bayramın ilk günü hak sahiplerine verilecek. Mehmet Akif Ersoy, Aliya İzzetbegoviç, Hoca Ahmet Yesevi, şžeyh şžamil köylerinin ise nisanda tamamlanması hedefleniyor. Parti, halkın kış gelmeden evlerine yerleştirilebilmesi için hayırseverlerden destek bekliyor.

Köyler, 'Kardeşin Kardeşe Birlikte Yardım Zamanı' isimli proje kapsamında yapılıyor. Projeyi yürüten BBP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı, oradaki halkın Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söylüyor. Pakistan'da bir evin ortalama 8 bin Türk Lirası'na denk geldiğini belirten Açıcı, Türkiye'deki bir ev fiyatına orada köy kurulabileceğini vurguluyor. Yazıcıoğlu, İzzetbegoviç, Mehmet Akif gibi önemli şahsiyetleri Pakistan'da ölümsüzleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Açıcı, 'Bu şahsiyetler, yardımseverliği prensip edinmiş, insanlara yardım için çabalayan kişiler. Eğer hayatta olsaydı, onlar da Pakistan'a yardım için ellerinden geleni yapardı.' diyor.

Açıcı, 5 köyü tamamladıktan sonra başka köyleri yeniden yapmaya çalışacaklarını anlatıyor. Bu köylere de Necip Fazıl Kısakürek, Bediüzzaman Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmed Zahid Kotku gibi önemli şahsiyetlerin isimlerini vereceklerini kaydediyor. Pakistan halkının, yardım için gelen Türklere büyük saygı duyduğunu dile getiren Açıcı, halkın köylerin yapımında canla başla çalıştığını aktarıyor. 'Pakistan'daki sel felaketinin ardından çamurdan adamlar ve çamurdan evler gördüm.' diyen Açıcı, kampanya için Türk halkından destek istiyor.
Zaman