18 / 05 / 2024

Palandöken Xanadu 50 milyon dolarlık yatırımla Erzurumlu oldu!

Palandöken Xanadu 50 milyon dolarlık yatırımla Erzurumlu oldu!

Palandöken Xanadu, İstanbullu tekstilci Can Dikmenle Erzurumlu ortağı Sururi Akgünün 50 milyon dolar harcayarak Türk turizmine kazandırdığı bir tesis...



181 oda ve 450 yatak kapasiteli bir oteli 18 ayda yaptıklarını anlatan işadamı Can Dikmen, şunları söyledi:

Ne ben, ne de eşim Sanem Erzurumlu. Bir yere yatırım yapmak için oralı olmak gerekmiyor. İnancım  o ki Üniversitelerarası Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Erzurum, kış sporları için cazibe merkezi olacak. Erzurumda sadece bir turistik tesis yapmadık. Kış Sporları Kulübü kurduk. Amacımız bu kulüpte, ileride ülkemize kış sporlarında madalyalar kazandıracak sporcular yetiştirmek. Türkiyede kendine ait karlandırma sistemi olan tek oteliz. Bu sayede kayak sezonunu 150 güne çıkardık. Kurduğumuz aydınlatma sistemiyle kayakseverlere, gece de kayak yapma olanağı sunduk.

Erzurum Belediyesi, şehirlerine yatırım yaparak iş istihdamı sağlayan işadamını Erzurumun fahri hemşehrisi ilan etti.
Palandökenin artık kış sporları merkezi olduğunu söyleyen Erzurumun AKPli Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Belediye olarak Can Dikmeni Erzurumun Fahri Hemşehrisi yaptık dedi.

50 milyon dolarlık Fahri Hemşehrilik Beratını Dikmene veren Sağlık Bakanı Akdağ, önümüzdeki beş yıl Erzurumda kış turizmine yatırım yapmayanların pişman olacağını vurguladı ve nedenini şöyle anlattı:
Çünkü Erzurumda kış sezonu   1 Aralıkta başlıyor 15 Nisanda bitiyor. Türkiyenin hiçbir kış sporları merkezinde sezon bu kadar uzun değil.

Palandöken Xanadunun açılışına katılanlar arasında kamuoyunun Ergenekon operasyonlarıyla adını ezberlediği savcı Zekeriya Öz de vardı. Can Dikmenin davetlisi olarak eşi ve üç kızıyla Palandökene gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özü ne zaman tavla oynarken görsem rakibini yeniyordu. Oynadıkları korktukları için mi yeniliyordu yoksa Öz, gerçekten usta bir tavlacı mı orası bana karanlık!

Ali Eyüpoğlu/Milliyet

 


Geri Dön