29 / 04 / 2024

Pamukkale'de Hierapolis antik kentindeki kilise ayağa kaldırılıyor!

Pamukkale'de Hierapolis antik kentindeki kilise ayağa kaldırılıyor!

Denizli'de, Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya antik kentinde bulunan bir kilisenin restorasyon çalışmasının ardından Pamukkale' deki Hierapolis antik kentindeki kilise de ayağa kaldırılıyor..



Denizli'de, Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya antik kentinde bulunan bir kilisenin restorasyon çalışmasının ardından Pamukkale'deki Hierapolis antik kentindeki kilise de İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesco D'Andria ve ekibi tarafından ayağa kaldırılıyor. Kilisenin restorasyonuna ve ona giden yolun yapılmasına, inanç turizmine etkisi olacağı düşüncesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı da maddi destekte bulunuyor. 


Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmazla birlikte Hierapolis'te incelemelerde bulundu. Hz. İsa (AS)'nın havarilerinden St. Philippus (Filip)'un gömülü olduğu sanılan şehitliği (martyrion) gezen Vali Demir, Prof. 

Dr. D'Andria'dan bilgi aldı. Burada bulunan ve sütunları kaldırılarak restore edilen kilisede açıklama yapan D'Andria, sütunlarda haç işaretleri gördüklerini söyledi. 


D'Andria, "Sütunların üzerine Grekçe harflerle, 'Tanrım beni koru' şeklinde yazılmış bir yazıt bulduk. Bu bizim için önemli." dedi. Demir de turistlerin kilise ve mezarı gezebilmesi için yolun yapıldığını ifade etti. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön