İnşaat Malzemeleri

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre inşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede görüldü. İşte raporun detayları… Böylece endeks, pandemi sonrası en düşük seviyesini gördü

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, aralık ayında 0,01 puanlık kayıpla 69,51 seviyesine ulaştı. Böylece endeks, pandemi sonrası en düşük seviyesini gördü.

69,51 PUAN SEVİYESİNDE GÖRÜLDÜ

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) aralık ayına ilişkin İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni duyurdu. Buna göre; Bileşik Endeks, yılın son ayında 0,01’lik gerilemeyle 69,51 puan seviyesinde görüldü.

DESTEK PAKETLERİNİN İÇ TALEBİ ARTIRACAĞI BEKLENTİSİ OLUŞTU

2022 yılı nisan ayından beri gerileyen endekste bu durum yılın son ayında neredeyse durağanlaşma noktasına geldi. 2021 yılı ağustos ayından itibaren gerileme sürecine giren Güven Endeksi ise ilk kez artış eğilimi kaydetti. Türkiye İMSAD’dan yapılan açıklamada, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ndeki gerilemenin yavaşlamaya başladığı belirtilerek destek paketlerinin iç talebi artıracağı ifade edildi.

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İÇ TALEPTEKİ DÜŞÜŞLERİN ANA SEBEBİ MEVSİMSEL ETKİLER

2022’nin son ayında üretimde de belirgin bir gerilemenin yaşandığındı belirtilen endekse göre, faaliyetler giderek sabitleşti. İç talepteki düşüşlerin ana sebebi olarak mevsimsel etkiler ön planda yer aldı. Dış talepteki yavaşlama da faaliyetler üzerinde olumsuz etki çizdi.

YENİ YILA YÖNELİK İYİMSER BİR TABLO OLUŞTURDU

 

Ancak son dönemde açıklanan birçok destek paketinin iç talebi ve satışları kış aylarında desteklemesi beklendiği tahmin ediliyor. Türkiye ekonomisine ilişkin güven seviyesi değişmezken inşaat sektörüne ve inşaat malzemeleri sanayisine olan güven sınırlı olarak artış eğilimi gösterdi. Buna bağlı olarak ihracat pazarlarına olan güven de aralık ayında yukarı yönde ilerleme gösterdi. Güven Endeksi’nde yaşanan söz konusu pozitif durum, yeni yıla yönelik iyimser bir tablo oluşturdu. Yeni yılda özellikle iç pazarda hareketlilik beklentisi algısı oluştu. Öte yandan, önümüzdeki üç aya ilişkin alınan yurt içi siparişler yavaşlayarak azalış gösterme eğilimini devam ettirdi.

İnşaat demir fiyatları resmen dibe vurdu! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 18 Ocak 2023 demir fiyat listesi

Kalay ve sökülecek hurda alım fiyatları belli oldu! Kalay fiyatı 300 TL’ye çıktı! İşte 16 Ocak 2023 fiyat listesi…

Alüminyum fiyatları tırmanıyor! 16 Ocak 2023 hurda alüminyum fiyatları ne kadar? İşte 16 Ocak 2023 fiyat listesi…