GYO

Panora GYO kiralarda indirime gidiyor! Ağustos 2022'den itibaren geçerli olacak!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ağustos 2022 döneminden itibaren geçerli olacak şekilde, bazı kiracıların asgari kiralarına değişen oranlarda iskonto uygulanmasına, bazı kiracılara da iskonto uygulanmamasına karar verdi.  maddesi gereği açıklama yayınladı

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 37. maddesi gereği açıklama yayınladı. 

İşte Panora GYO'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği 37. maddesi gereği yaptığı o açıklama...

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, kiracılarının gelecek dönem bütçelerine finansal destek olmak için, piyasa koşulları, kiracıların faaliyet gösterdikleri sektör, kiracıların AVM içerisindeki konumu, kendi kira sözleşmelerindeki taahhütlerini yerine getirme performansları, AVM işletme kurallarına uyum performansları ve AVM'ye sağladıkları katkılar dikkate alınarak; Ağustos 2022 döneminden itibaren geçerli olacak şekilde, bazı kiracıların asgari kiralarına değişen oranlarda iskonto uygulanmasına, bazı kiracılara da iskonto uygulanmamasına ve bu uygulanan iskontoların konuya ilişkin yeni bir karar alınıncaya kadar uygulanmaya devam edilmesine karar verdi.

Şirket, Kasım 2021'de de  pandemi dönemi için geçerli olmak üzere; kiracılarının aylık veya aylık asgari kira bedellerine yüzde 15'e ulaşan muhtelif oranlarda iskonto uygulamıştı. Bu iskonto 1 Temmuz 2021'den itibaren geçerli sayılmıştı.

Panora GYO, geçtiğimiz Mart ayında da kayıtlı sermaye tavanının 90 milyon Türk Lirası'ndan 250 milyon Türk Lirası'na yükseltilmesi ve kayıtlı sermaye tavanı izni süresinin beş sene süreyle uzatılması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurduğunu duyurmuştu. 

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Yönetim Kurulumuzun 28.07.2022 tarihli toplantısında, 

Kiracılarımızın önümüzdeki dönem bütçelerine finansal destek sağlamak amacıyla; piyasa koşulları, kiracıların faaliyet gösterdikleri sektör, kiracıların AVM içerisindeki konumu, kendi kira sözleşmelerindeki taahhütlerini yerine getirme performansları, AVM işletme kurallarına uyum performansları ve AVM'ye sağladıkları katkılar göz önünde bulundurularak; Ağustos 2022 döneminden itibaren geçerli olmak üzere, bazı kiracıların asgari kiralarına karar ekinde yer alan değişen oranlarda iskonto uygulanmasına, bazı kiracılara da iskonto uygulanmamasına ve bu uygulanan iskontoların konuya ilişkin yeni bir karar alınıncaya kadar uygulanmaya devam edilmesine


karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Panora Gayrimenkul'den Panora AVM'de yüksek oranda kira zammı uygulandı iddialarına yalanlama!

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 15 pandemi iskontosu!

Panora GYO sermaye tavanını 250 milyon TL'ye yükseltecek!