30 / 04 / 2024

Paraguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Paraguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Paraguaylılar Türkiye'den gayrimenkul alabilme hakkına sahip mi? Paraguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi? Paraguaylılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Paraguay vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Paraguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Paraguay, Güney Amerika'da bir ülkedir. Denize kıyısı olmayan Paraguay, güneyi ile güneybatısında Arjantin, kuzeyi ile kuzeydoğusunda Brezilya, kuzeybatısında ise, Bolivya ile çevrelenmiştir.


Paraguay adı, Guarani dilindeki "para" (bu yaka) ile "guay" (ırmak) sözcüklerinin birleşiminden gelir.


Peki Paraguaylılar Türkiye'den gayrimenkul alabilme hakkına sahip mi? Paraguaylılar Türkiye'den ev alabilir mi? Paraguaylılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Paraguay vatandaşları Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul edinim haklarına göre Paraguaylılar da Türkiye'den ev, arsa ve işyeri alabiliyor. Ancak, tapu edinimlerinde bir sınırlama söz konusu. Farklı şehirlerde de olsa yabancıların Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. 


Tapuda yabancılardan istenen belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.




Geri Dön