Ekonomi

Paralar birikti haberiniz yok! Süre dolmadan e-Devlet hesabınıza bakın!

Kademeli olarak iş yerlerinde zorunlu olmaya başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaşınızdan kesilen bir miktar para adınıza yatırılıyor. Sizin de BES sisteminde birikmiş paranız olabilir. Peki, BES parası nasıl kontrol edilir? BES parası nereden çekilir? Sizin de BES sisteminde birikmiş paranız olabilir

Kademeli olarak iş yerlerinde zorunlu olmaya başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaşınızdan kesilen bir miktar para adınıza yatırılıyor. Sizin de BES sisteminde birikmiş paranız olabilir. Peki, BES parası nasıl kontrol edilir? BES parası nereden çekilir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile şahıs ödemelerinde biriken paralar konusunda hala vatandaşların tam bilgisi yok. Durumdan haberi olan vatandaşlar ise BES sistemiyle biriken paraların nasıl kontrol edileceği merak ediliyor.

Bu haber sayesinde siz de e-Devlet hesabınıza girip, adınıza birikmiş para olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Sigortalı çalışan tüm vatandaşlar Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) dahil edildi. Vatandaşların maaşından her ay belirli bir miktar kesinti gerçekleştiriliyor ve adınıza söz konusu sitemde birikiyor.

Birçok vatandaşın ise adına biriken paralardan haberi olmaması nedeniyle sistemde paralar zamanla katlanarak birikebiliyor ve ortaya büyük meblağlar çıkabiliyor.

Peki, BES paraları nasıl öğrenilir? BES parası nasıl çekilir? BES parası nasıl kontrol edilir? İşte detaylar...

BES MİKTARI NASIL SORGULANIR?

BES miktarınızı sorgulamak için yapmanız gereken işlem çok basit. e-Devlet'inize girip arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığı karşınıza çıkacak.

Yine arama bölümüne "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" yazarak da kontrol edebilirsiniz.

PARAYI ÇEKMEK İÇİN BELİRLİ SÜRE VAR

Buraya yatırılan tutarların çekilmesi için belirlenmiş bir süre var. Eğer paranızı söz konusu tarihten önce çekmezseniz devlete geri iade yapılıyor.

BES ile adınıza yatan para olduğunu gördünüz ve çekmek istiyorsunuz ne yapmanız lazım? Söz konusu paralar PTT aracılığıyla vatandaşa ödeniyor. Size en yakın PTT şubesine giderek yatırılan tutarı talep edebilirsiniz.

RAPOR PARASI NASIL SORGULANIR?

Ayrıca şahıs ödemeleri sayfasına girerek vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağları da sorgulayabilirsiniz.

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!

Bütçe dostu Samsung Galaxy A04S indirimli fiyatıyla Teknosa’da İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

QNB Finansbank'tan dev kampanya! 31 Ekim’e kadar başvuran herkes faydalanacak!

Altında rekor fiyat için tarih verildi! Şimdi almayan bin pişman olacak!