27 / 04 / 2024

Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi evsiz!

Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi evsiz!

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi sokaklarda yaşıyor. Şehrin sokaklarında ve metro istasyonlarında "evsizlerin tespiti" taraması yapıldı.



Fransa'nın başkenti Paris'te 3 bin 600'den fazla kişi yaşamına sokaklarda devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Paris Belediyesinden yapılan açıklamada 7 Şubat gecesi şehrin sokaklarında ve metro istasyonlarında yapılan "evsizlerin tespiti" taramasına dair rakamlar açıklandı. 

Paris'te ikinci kez yapılan taramada, 2 bin 232 kişinin sokaklarda, 751 kişinin tren garları, metroistasyonları ve araç parkları ve hastanelerin acilleri gibi kapalı kamu mekanlarında ve 639 kişinin orman ve bahçelerde yaşadığını tespit edildi.

Geçen yıl gerçekleştirilen taramada, 3 bine yakın kişinin sokaklarda yaşamak zorunda kaldığı belirlenmişti. Ülkedeki 800 derneğin çatı kuruluşu Dayanışma Aktörleri Federasyonu'ndan yaklaşık iki hafta önce yapıldı. Açıklmada, aşırı soğukların etkili olduğu son günlerde ülkenin çok sayıda şehrinde binlerce evsizin, kendilerine hükümet tarafından barınacak bir merkez tahsis edilmediği için sokaklarda yaşamak zorunda kaldığı ifade edildi.

Geçen yıl sokaklarda yaşayan 18 evsiz, çeşitli nedenlerle hayatını kaybetmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2017 yılnda yaptığı açıklamada, "2017 sonuna kadar sokakta yaşayan kimsenin kalmayacağı" ifadelerini kullanmıştı.


Geri Dön