03 / 05 / 2024

Park Village'da 600 bin dolara!

 Park Village'da 600 bin dolara!

Firma: Arıkan Yapı

Proje: Park Village

Her projesinde ilklere imza atan Arıkan Yapı, Park Village projesi ile Türkiye gayrimenkul sektörünü “Tek Katlı Villa” ve “Ege Kültürü” ile tanıştırmanın gururunu yaşamaktadır.



Park Village Tek Katlı Villa yaşamının merakla beklenen Thera modeli örnek villası sizinle tanışmaya hazır. Dekopark Mimarlık hizmetleri tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan  Park Village  örnek villasında sizi bambaşka bir yaşam karşılıyor. Herkesin hayali olan tek katlı müstakil yaşamın tüm detaylarını hissedeceğiniz bu villayı gezmeden yeni bir ev için karar vermemelisiniz. Bir Ege kasabası kurma hayaliyle çıkılan bu yol aslında Türkiye gayrimenkul sektörü için yeni bir segment yaratmıştır. İstanbul’ da yeni bir yaşam hayali Park Village’de gerçekleşmiş durumda.


Şimdi bu hayalin yaratıcılarından Dekopark Mimarlık Hizmetleri ve Ekopark Peyzaj Yönetim Kurulu Başkanı Orfea Arıkan’ın örnek Thera modelinin hazırlanış süreci hakkındaki sözlerine kulak verelim; Park Village yaşam kültürünün hissedilebileceği bir ev oluşturmak bizim için temel hedef olmuştur. Bu hedef doğrultusunda ortak beğenilere yönelik çalışmalar yapılmıştır. Konusunda uzman firmalar çözüm ortağı olarak tespit edilmiş, ürünlerin fonksiyonelliği ve kullanım performansı dikkate alınmıştır. Kalite ve fiyat dengesi göz önüne alınarak Park Village sakinleri tarafından tercih edilebilecek markalarla çalışılmıştır. Öyle bir ev ortaya çıkmalıydı ki herkes kendinden bir şeyler bulabilmeli hatta benim evimde böyle olmalı diyebilmeliydi. Örnek evimizi ziyaret eden Park Village sakinlerinin izlenimleri bize ne kadar isabetli seçimler yaptığımızı göstermektedir. 


 Park Village da 600 bin dolara!


Park Village örnek evi diğer projelerde olduğu gibi satışa destek amaçlı değil, Park Village sakinlerine dekorasyon ve peyzaj konularında yol göstermek amaçlı yapılmıştır. Onlara bizimle paylaştıkları hayali birebir yaşatmak gerçekten mutluluk verici. Örnek evimizi her bir sakinimizle beraber gezip kendi evlerinde ne gibi detaylarda farklılıklar yapabileceğimizi paylaşmak gerçekten sıra dışı bir deneyim. İnsanların hayatına farklı dokunuşlar yapıp onların mutluluğunu paylaşabilmek Arıkan Yapı’nın her zaman ilk hedefi olmuştur. 


Örnek Thera modeli evimizin detaylarından bahsetmek gerekirse; 250-m2 iç bahçeli 5+1 modelimiz olup 1450-m2 bahçe kullanım alanına sahiptir. Bu evin iç dekorasyonu Dekopark, bahçe peyzajı Ekopark imzası taşımaktadır. Dekopark çözüm ortakları; Nolte Küchen, Nolte Möbel, Nolte Home Studio, Aksoy Mimarlık, Miele, Linder Perde & Duvar Kağıdı, Nish Dekor, Kazancı Aydınlatma, Linens, Vestel, Hürsan Şömine, ICA Mobilya, Juno Sauna, Blanco, Ferhatlar Halı Sarayı ve Mitsubishi firmalarıdır. Bölgenin iklim ve toprak koşullarını göz önünde bulundurarak çalışmalarını titizlikle yürüten Ekopark Peyzaj Hizmetleri Park Village dokusuna uygun bitkilerden oluşan peyzaj çalışmasını örnek villa bahçesinde ziyaretçilerin beğenisine sunmuştur. Hatırlatmakta yarar var ekolojik hobi bahçesi örnek villada sizleri beklemekte.


PARK VILLAGE PROJESİ’ NDE FARKLILIKLAR

 

Park Village;  İstanbul Avrupa yakasının prestijli villa siteleri ile en düzenli gelişen bölgesi Büyükçekmece Göl Vadisinde 312 Dönümlük “ tek parselde “  144 adet tek katlı villadan oluşmaktadır.

 

Park Village; mimari kültürümüzde yer etmiş ancak, yıllardan beri unutulmaya yüz tutmuş “ kasaba, meydan , bulvar “  olgularını projede işlemektedir.

 

KASABALI KİMLİĞİ: Ana kapıdan Park Village’ ye girdiğiniz andan itibaren kendinizi Ege’de zeytincilikle uğraşan bir kasabaya gelmiş gibi hissedeceksiniz. 1.200 adet en genci 30 yaşından başlayan olgunlaşmış zeytin ağaçlarımız projemizde dikim için şimdiden hazırdır.

 

 Park Village da 600 bin dolara!

                                            

BULVAR ve MEYDAN KAVRAMI : Zeytin ağaçları arasından 50 metreye varan geniş bir bulvarla varılacak  KÖY MEYDANI  unutulmaya yüz tutmuş meydan Kültürünü tekrar yaşatacaktır. Buluşma noktası olan  köy meydanında konumlu  köy kahvesi, köy kütüphane’ sinde yeni dostluklar filizlenecek, eskiler daha da kök salacaktır. Köy Bakkalı ve Köy Fırını hayatınızın önemli bir parçası olacak.                              


KENDİ KENDİNE YETEBİLEN PROJE: Park Village projesi; planlama aşamasında  öncelikli olarak proje konsepti kurgulanmış ve projenin yaşamsal döngü içinde fonksiyonel, ihtiyaçlara yanıt verebilir olması ön planda tutulmuştur. Bu doğrultuda proje içi sosyal, sportif ve ticari alanlar planlanmıştır.


Projemiz; yaşamsal döngü içinde “ kendi kendine yetebilen / dışarıdan içeriye girecek sirkülasyona ihtiyacı olmayan “ bir yapıya sahiptir.


Bu doğrultuda ticari aktivitenin ana çıkış noktası günlük ihtiyaca yönelik olması, sportif aktivitenin özelliği ise kasaba kimliği içinde açık alanlarda sportif faaliyetlerdir. Bu doğrultuda 2.6 km’ lik projemizi çevreleyen koşu, yürüyüş ve bisiklet parkuru bulunmaktadır.


 Park Village da 600 bin dolara!

PROJEDE EVLERİN KONSEPT VE DETAYLARDA ÖNE ÇIKAN FARKLILIKLARI


Yaşam alanlarının tümünün bahçe ve toprak ile doğrudan ilişkide olduğu tek katlı villaların, yapı cephelerinde kullanılan taş, ahşap, alaturka kiremitler, ahşap saçaklar, saçak altı mertekler ve eli böğründeler kasaba kimliğinin en belirgin özellikleri olarak karşımıza çıkmaktadır.


312.000 M2 alan üzerine 7 farklı tipte 144 adet tek katlı villa olarak kurulan Park Village’ de 270.000 m2 yeşil alan ferahlığı sunulmaktadır.


7 farklı tek katlı villa  Ege bölgesinde zeytin kültürünün Tarihi yerleşim alanları SARDES, THERA, LAGİNA, CLAROS, LARİSA, ALİNDA ve TRİLYE  adları ile karşınızdadır.


-          250 m2 tek katlı villa alternatifleri : SARDES, THERA ( iç bahçeli )

 

-          300 m2 tek katlı villa alternatifleri : LAGİNA, CLAROS ( iç bahçeli ), LARİSA

 

-          350 m2 tek katlı villa alternatifleri : ALİNDA  TRİLYE  ( iç bahçeli )

 


Tek katlı yatay yaşam konsepti üzerine kurulan Park Village’ de  tek katlı villaların ve havuzların  özellikle maksimum  gün ışığı ve güneşden faydalanması için Güney, Doğu yönlenmesinde yer alması sağlanmıştır.


Park Village;  tek kat’ da yatay 250 m2, 300 m2 ve 350 m2 taban oturumuna sahip villalardan oluşmaktadır.


Her tek katlı villa m2 alternatifi geleneksel konut mimarisindeki avlu kavramını; 20 m2’den 40 m2’ ye değişen iç bahçe modern yorumu ile Park Village’de tekrar karşımıza çıkarmaktadı


Park Village’ de ev sahibi olacaklar sadece metrekare olarak bir alana değil; 3-5 metre arasında değişen tavan yükseklikleri ile metreküp olarak ferah alanlara sahip olacaklardır.


300m2’ lik tek katlı villaların tüm yatak odalarının iç banyo/wc’ ye sahip olması; 350m2’ lik tek katlı villaların ev içine bağımsız giriş/çıkışa sahip özel süit daire tarzı bağımsız yaşam/yerleşim alanına sahip olması tek katlı villalar arasındaki farklılıklardan bazılarıdır.  


Park Village yaşamını tercih edenleri,  yaklaşık 1.5 dönümlük müstakil bahçe alanları içinde “ organik tarıma “  yer ayırdığı gözlenmektedir.


TEK KATLI VİLLA YAŞAMINDA MİMARİ ÖZELLİKLER VE ÖN PLANA ÇIKAN DETAYLAR:


“ YATAY YAŞAM “ olgusu ile biçimlenen Park Village’ de örnek villalarımızı gezenler İnsan fizyolojisine en uygun yaşam modelini bulmanın sevincini yaşamaktadırlar.


Çünkü, Park Village’ de alışıla gelmiş çok katlı, bitişik nizam ve büyük mekanlar yerine , ortalama 1.5 dönüm bahçe içinde, 50 m2’ lik havuzlu, optimum  büyüklüklere sahip içinde merpeni olmayan “  tek katlı tam  müstakil  yaşam modelini “ bulmaktadırlar.


Park Village’ de alışıla gelmiş villa kavramında,  katlara yayılmış yerleşimin getirdiği aile içi kopukluklar, katlar arasında geçen günlük yaşam sıkıntıları ve yaşlandıkça asansörlerde aranacak çözümler yoktur, “ her noktada bahçe keyfi ile her şey tek kat da ve elinizin altında” dır.  


EV SAHİPLERİNE SUNULAN HİZMETLER :


Tek katlı yatay yaşamı seçenlerin tamamının yerleşim ve yaşam tercihi ile Park Village’ de yer aldıklarını görüyoruz.


31.Aralık.2013 tarihinde teslim edilecek Park Village’ de hızlı yerleşim ve yaşam döngüsüne katkıda bulmak amacı ile  Arıkan Yapı  bünyesinde Park Village projesi için kurulan Ekopark ve Dekopark, ev dekorasyonu ve bahçelere hizmet vermektedir.


Park Village sakinleri, kendileri için yapılan özel anlaşmalarla, çok seçenekli markaları çok uygun fiyat seçenekleriyle bulabilecek. Beyaz eşyadan koltuk döşemesine, duvar kağıdından zemin döşemesine kadar her türlü seçenek bir arada sunulmaktadır.


Ekopark' ta ise, bugüne kadar hiçbir projede yer almayan hizmetler Park Village sakinlerine sunuluyor. Park Village projesinde yer alan her villaya ayrılmış olan, yaklaşık 1,5 dönümlük bahçe için; peyzaj mimarlarıyla birlikte özel peyzaj projeniz ücretsiz olarak hazırlanmaktadır.


Ekopark; bahçıvan, bahçe bakımı gibi hizmetleri sunmakta istenirse organik sebze ve meyveleri Park Village’ de villanın bahçenizde maliklerimiz için yetiştirmektedir.


 


projeye sor



Geri Dön