Emlak Konut

Parseller birleştirildi rezidanslar yükseldi

Canan Residence'yi inşa eden Canan Yapı'nın Genel Müdürü Kılıç, Ümraniye Belediyesi'nin küçük parsellerin birleştirilmesini teşvik ederek bölgeyi büyük yatırımlara açtığını söyledi

Ümraniye Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu küçük parselleri birleştirmeye yönelik uygulaması bölgeyi, büyük inşaat firmalarının gözdesi yaptı. Ant Yapı'nın Antrium Residence, KİPTAŞ'ın Yeşil Vadi Residence, Ağaoğlu'nun Eltes Gold Residence, Sur Yapı'nın Dora Park, Artell Koytur'un Buyaka projesi, Nazar'ın Atapark Residence projesi gibi yapıların arasına Canan Residance de eklendi.
Ataşehir'in hemen karşısında Ümraniye Şerifali bölgesinde yükselen Canan Residence, İpek Şampuan ile adını duyuran Canan Kozmetik'in ortakları Necati Akyazıcı ile Hasan Bulut'un kurduğu Canan Yapı tarafından projelendirildi. Asıl mesleği inşaat mühendisliği olan ancak 26 yıldır sanayici işadamı kimliği taşıyan Necati Akyazıcı'nın, gayrimenkul sektörüne dönüşü anlamına da gelen Canan Residence'in bir diğer önemli özelliği, 25 ayrı parselin biraraya getirilmesiyle oluşan bir arazi üzerinde kuruluyor olması.


Canan Yapı Genel Müdürü Ali Rıza Kılıç, parsellerin birleştirilmesini teşvik eden Ümraniye Belediyesi'nin bölgenin değerini arttırdığını söyledi. Küçük parselleri birleştirmenin hem zor, hem de maliyetli bir iş olduğunu vurgulayan Kılıç, "Büyük arsayı tek parça halinde aldığınızda daha uygun fiyata alabiliyorsunuz. Canan Residence 25 parselden oluşan bir arsa üzerinde inşaa ediliyor. Arsaların Bazıları kat karşılığı. Yaklaşık 10 milyon dolarlık bir arsa maliyeti söz konusu" dedi.


Kılıç, şöyle konuştu: "Bu bölgede tek parsel bina yapmak istediğinizde 1.85 emsal değer veriliyor. 700 metrekareye kadar olanlara 1.85, 700 metrekareden büyük olanlara 2.20, 2 bin 500 metrekareden büyük olanlara 2.50 emsal veriliyor. Bu karar bölgenin değerini ciddi anlamda arttırmıştır. Bu yapılmasaydı, buraya büyük müteahhitler gelmezdi, sadece yapsatçı küçük müteahhitler iş yapardı."


'Asli işimize döndük'


Canan Yapı'nın sahibi Necati Akyazıcı'nın kozmetik sektöründen inşaat sektörüne geçtiği şeklindeki değerlendirmenin eksik olduğunu dile getiren Kılıç, aslında inşaat mühendisi olan Akyazıcı'nın kendi asli işine döndüğünü ayrıca kozmetik işinin de sürdüğünü belirtti. Kılıç, "İnşaat sektöründeki kalite artışı, bizim sektöre kalıcı olarak girmek isteyişimizin asıl nedenidir" dedi.


Kozmetikteki rekabet daha acımasız


Rezidans inşaatının firma sahiplerinin öz birikimleri ile yürüteleceğini bildiren Kılıç, "Firma sahipleri kredibilitesi yüksek insanlar. Arzu ettiklerinde onu da kullanabilirler. Bu işe girerken, burada hiç daire satılmasa bile bu inşaatı bitirecek durumdalar. Ama kendi kaynaklarıyla ama banka finansı yoluyla..." diye konuştu. Kozmetikteki rekabet ortamının çok daha acımasız olduğunu belirten Kılıç, dünya devleriyle savaşılan kozmetikte başarılı olan birinin inşaat sektöründe çok daha başarılı olacağını öne sürdü.Kılıç, firma ve projeye Canan isminin verilmesinin de Canan Kozmetik'in bilgi birikiminin, marka değerinin ve prestijinin buraya taşınmak istenmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Canan Yapı'nın geçmiş tecrübesi olmadığını ancak kendisinin 27 yıllık bir tecrübesi olduğunu hatırlatan Kılıç, "3 bin 500'ün üzerinde konut üretmiş bir insanım ben. İnşaat firmasının sermaye sahibinin aslında bilgi sahibi olmasına gerek yoktur. Eğer doğru ve teknik bir kurabilirse. Çünkü bu inşaatları yapan biziz, firmanın ismi değil" şeklinde konuştu.