Kent Haberleri

Paşa Holding, Mandarin Oriental Bodrum'un yüzde 50'sini satın aldı!

Azerbaycan’ın en büyük şirketlerini bünyesinde barındıran Pasha Grubu’nun lüks otel zinciri Mandarin Oriental’in Türkiye’de işletmeye başladığı ilk otelin yüzde 50'sini satın aldı. İşte ayrıntılar...  

Azerbaycan’ın en büyük şirketlerini bünyesinde barındıran Pasha Grubu’nun lüks otel zinciri Mandarin Oriental’in Türkiye’de işletmeye başladığı ilk oteli Mandarin Oriental’e ortak olmak istediği geçtiğimiz sene gündeme gelmişti. 

Otelin bulunduğu Astaş Holding bünyesindeki Asta Cennetkoy Turizm ve İşletmecilik şirketine ortak olan Pasha Grubu, otelin yüzde 50’sini resmen satın aldı. 

İşte ayrıntılar...

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in aktardığına göre; Azerbaycan’ın en güçlü ailesi olarak bilinen Paşayev ve Pasha Holding, 2006 yılında kuruldu. Paşa Holding, Azerbaycan’da bankacılık dışında sigorta, inşaat, sanayi, turizm alanlarında faaliyette bulunuyor.

Bakü’deki ünlü Absheron Hotel’in sahibi olan Paşa Holding’in portföyünde Port Bakü Towers en çok ön plana çıkan turizm yatırımlarından. Azerbaycan’ın yanı sıra Gürcistan’da faaliyette bulunan Pasha Bank, 2013'te Türkiye’ye geldi. Aralık 2021 itibarıyla 15.5 milyar Manat yani 9.5 milyar dolar varlığa sahip olan Pasha Holding, Azerbaycan bankacılık sektörünün yüzde 33’lük kısmını yalnız yönetiyor. 2022'de 9 bin 500, 2021'de 16 bin 500 çalışana sahip olan grup, Türkiye’de yatırım bankacılığı dışında bir de turizm alanında faaliyette bulunuyor.

650 milyon euroluk yatırım bedeliyle kuruldu

Uzakdoğu kökenli lüks otel zinciri Mandarin Oriental’ın Türkiye’deki ilk oteli olan Mandarin Oriental, 2014'te Bodrum'da kapılarını açtı. 650 milyon Euro yatırımla Astaş Holding imzasıyla hayata geçirilen proje, Bodrum, Göltürkbükü Cennet Koyu’nda 600 dönüm büyüklükteki arazide konumlanıyor. Paşayev Ailesi, Azerbaycan’ın en güçlü ailesi olarak ön plana çıkarken; Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriman Aliyeva da Paşayev ailesinden.  

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker, konu ile ilgili kaleme aldığı yazısında, "Azerbaycan’ın en büyük şirketlerini bünyesinde barındıran Pasha Grubu’nun lüks otel zinciri Mandarin Oriental’in Türkiye’de işletmeye başladığı ilk oteli Mandarin Oriental’e ortak olmak istediğini yazmıştım. İşte o süreç tamamlandı. Otelin bulunduğu Astaş Holding bünyesindeki Asta Cennetkoy Turizm ve İşletmecilik şirketine ortak olan Pasha Grubu, otelin yüzde 50’sinin sahibi oldu" ifadelerini kullandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen açıkladı! 2.500 TL ödeme yapılacak! Başvuran herkes alıyor! Hemen bakın

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Patronlardan sürpriz karar: 17 milyar liralık hisse sattılar! Kimler hisse sattı? En büyük satışı kim yaptı?