Kent Haberleri

Patronlar İstanbul markası için bir araya geldi!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın üçüncüsü “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi İçin Yapılması Gerekenler” başlığı altında 10 Ekim 2013 tarihinde farklı sektörlerden güçlü isimlerin


Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın üçüncüsü “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi İçin Yapılması Gerekenler” başlığı altında 10 Ekim 2013 tarihinde farklı sektörlerden güçlü isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti. 

 

Küresel rekabet ortamında ülkelerden daha çok şehirlerin ön plana çıktığı bir ortamda İstanbul’un, diğer dünya şehirleri arasında üst sıralarda yerini nasıl alabileceğine odaklanan toplantı katılımcıları, İstanbul'un küresel şehirler rekabetindeki yerinin iyileştirilmesi, kentsel marka algısının yönetilmesi ve 'Marka Kent Ajansı'nın kurulması yönünde yorumlar yaptı. Çeşitli yabancı kuruluşların yaptıkları küresel araştırmalarda genelde İstanbul'un entelektüel sermaye ve inovasyon sıralamasında en altta olmasının üzerinde duran katılımcılar, “İstanbul” algısı ve markasının daha iyi bir noktaya yükseltilmesi için mutlaka kamu desteğinin devreye girmesi gerektiğinde birleştiler. 

 

Toplantının sonuç bölümünde en çok öne çıkan husus ise, özel sektörün girişimiyle bir üst yapı oluşturulması ve İstanbul'un algısının tek bir elden yönetilmesi gerekliliği oldu. Bu doğrultuda, farklı uzmanlıkların ve disiplinlerin bir araya getirilerek bir üst yapı oluşturulması ve “Platform” kurulması için çalışmalar yapılmasına karar verildi. 

 

GİSP Başkanı Gürler Ünlü, GİSP’in İstanbul’un marka değerinin tüm paydaşlar için yükseltilmesi konusundaki çalışmalarını ısrarla sürdürüp bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini, gerçekleştirdikleri toplantılara katılanların da bu konunun desteklenmesinden memnun olduklarını ve bu konuda 

üretilebilecek sonuçlardan son derece umutlu olduklarını bildirdi. 

 

Toplantı Katılımcıları: 


Dr. Abdurrahman Arıman SPN Yönetim Kurulu Başkanı 

Ali Güvenç Kiraz Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı 

Av. Ali Yüksel Gayrimenkul İçin Hukuk Enstitüsü Başkanı 

B. Yener Yıldırım TDUB Başkanı 

Can Karayel Langan Intl. Türkiye Ülke Müdürü 

Cem Kınay Rixos Yönetim Kurulu Üyesi 

Faruk Göksu Kentsel Strateji Kurucu Ortağı 

FiruzSoyuer DTZ Pamir&Soyuer Yönetici Ortak 

Füsun Philipson GYODER Üyesi 

Güniz Çelen Çelen Holding Yön. Kurulu Başkanı 

Gürler Ünlü GİSP Başkanı 

Hakan Gümüş GİSP Başkan Yard., EA İnşaat Genel Müdürü 

Haluk Sur Cushman & Wakefield Ülke Başkanı 

Hüseyin Kaptan Atelye 70 Yönetim Kurulu Başkanı 

İsmail Özcan GİSP Genel Sekreteri 

Kemal Çetin Epos Gayrimenkul Değerleme 

M. Emre Çamlıbel SOYAK Holding CEO’su