10 / 10 / 2024

Patronlardan asgari ücret için ilk teklif geldi! Zam oranını duyanlar inanamadı!

Patronlardan asgari ücret için ilk teklif geldi! Zam oranını duyanlar inanamadı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen toplantılarına sayılı günler kalmışken patronlardan da asgari ücret için ilk teklif geldi. 




Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun merakla beklenen toplantılarına sayılı günler kalmışken ekonomistlerin hesapları da gündemde kendine önemli bir yer buluyor. Milyonlarca yurttaş açlık sınırının neredeyse 3 bin Türk Lirası altında geçimini sürdürmeye çalışırken patronların ilk talebi de belli oldu. İşte milyonlarca kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili son dakika detayları…

Patronlardan asgari ücret için ilk teklif geldi! Zam oranını duyanlar inanamadı!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaklaşan toplantısıyla beraber milyonlarca çalışanı oldukça yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için de adeta gün sayılıyor. Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren söz konusu bu süreçte işverenlerden gelen ilk teklif yüzde 30 oldu.


PATRONLAR YÜZDE 30 TALEP ETTİ

Ekonomim'in haberine göre işverenler, merakla beklenen asgari ücret artışı için ilk oran teklifini açıkladı. Aralık ayının son haftalarında netlik kazanması beklenen yeni asgari ücrete yönelik tahminler de gelmeye devam ediyor.

Hükümetin Temmuz ayında açıkladığı Orta Vadeli Program'a göre hesap yapan ekonomistlerin ve işverenlerin talepleri benzerlik gösteriyor.

2025 yılında vergi ve harçlarda yüzde 44'lük bir artış öngörülürken, enflasyon tahminlerinin yüzde 41 seviyelerinde olduğu kaydediliyor. Fakat iş dünyasının asgari ücret artışının yüzde 30'la sınırlandırılmasını talep ettiği iddiaları da gündeme geldi.

Patronlardan asgari ücret için ilk teklif geldi! Zam oranını duyanlar inanamadı!

DİSK'TEN İLK TALEBE İTİRAZ GELDİ: AÇLIK SINIRINA BAKSINLAR

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Tayfun Görgün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Söz konusu bu söylemleri dile getirirken bir de açlık sınırına baksınlar. İşçiler bu tür açıklamalara boyun eğmeyecek" dedi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, ayrıca enflasyonu ücretleri baskılayarak düşürme hedefi konusunda da "Kimse bu yaklaşıma inanmıyor" dedi.

ASGARİ ÜCRET ERİYOR

Yapılan son dakika hesaplarına göre, bu yılın başında 17 bin 2 lira yapılan asgari ücretin reel alım gücü ekim başı itibarıyla 12 bin 514 Türk Lirası'na geriledi.  Bu yılın Temmuz ayında 12 bin 500 Türk Lirası şeklinde olan en düşük emekli maaşının alım gücü de yerinde durmadı, 3 ayda bin 24 lira eridi ve 11 bin 476 Türk Lirası'na indi. 

 

Yeni kiracılar zam mağduru oldu! Uzmanlar 'Zamlar piyasaya göre yapılmalı' dedi! 

ÖİB’nin bazı taşınmaz satışları ve imar planı değişikliği kararları onaylandı!

Londra konut piyasasında Türk öğrenci rüzgarı! Aileler çocukları için emlak yatırımı yapıyor!


Geri Dön