03 / 05 / 2024

PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Organize Sanayi Bölgesi Polikliniği açıldı!

PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Organize Sanayi Bölgesi Polikliniği açıldı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Organize Sanayi Bölgesi Polikliniği'nin açılış törenine katıldı. Zeybekci, Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında dünyanın imrendiği bir performans gösterdiğini söyledi...




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında dünyanın imrendiği bir performans gösterdiğini söyledi.


Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Organize Sanayi Bölgesi Polikliniği'nin açılış törenine katıldı.


Avrupa Birliği ülkelerinden Türkiye'nin sağlıkta yakaladığı başarıyı incelemek üzere gelenlerin olduğunu ifade eden Zeybekci, "Türkiye, son 10 yılda sağlık alanında dünyanın imrendiği bir performans gösterdi" dedi.  


Devletin ancak bir vatandaşının bir nefesini dahi sağlıklı alabilmesi için milyarları hiç gözünü kırpmadan harcadığı zaman devlet olabileceğini dile getiren Zeybekci, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 10 yıl önce sıfır olan paletli ambulans sayısı, sanırım bugün 500 civarında. Ne olur ne olmaz diye biri de Denizli'de. Bu vesile ile 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum" diye konuştu.


- "Türkiye ayakları üzerinde duracaktır"


Türkiye'nin her alanda dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Zeybekci, şunları söyledi:


"Dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olduk. İhracatımızda 35 milyar dolardan, bugün 152 milyar dolara geldik. Hizmet gelirlerinde hemen hemen sıfırdan bugün, 50 milyar dolara geldik ve 220 milyar milli gelirden 830 milyar milli gelire ulaştık. 2014'te ihracatımızın yüzde 9'un üzerinde artması demek, orta vadeli hedefimizi tutturmak demektir, 166 milyar dolarlık ihracat demektir. Biz, inanıyoruz ki bunun biraz daha üzerine çıkacağız. "


İhracatın 166 milyar dolara yükselmesinin üretimin de yüzde 10 artması anlamına geldiğini dile getiren Nihat Zeybekci, yatırımın da refah ve büyüme demek olduğunu vurguladıi. 


Ekonomik gelişmelerin Türkiye'nin başını daha dik hale getirdiğine değinen Zeybekci, "Bu, ülkenin bir daha asla ve asla IMF müfettişlerinin eline kalmayacağı demek. İşte bir yerleri rahatsız eden de bu. Şundan emin olun, eskisi gibi Türkiye, birisi bir şey dediği zaman bankaların yerle bir olduğu bir Türkiye değil. Bu olaylar başladığı andan itibaren şunu söyledik: Ne yapsalar boş, Türkiye ayakları üzerinde duracaktır" ifadesini kullandı.


Zeybekci, konuşmasının ardından açılışını yaptığı polikliniği gezdi.


Bakan Zeybekci'ye Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.



AA


Geri Dön