03 / 05 / 2024

Pay geri alım program süresi 3 yıla çıktı!

Pay geri alım program süresi 3 yıla çıktı!

Yürürlüğe giren yeni tebliğ ile esas olarak ortaklıkların kendi paylarını satın alması veya rehin olarak kabul etmesine, geri alınan payların elden çıkarılması veya itfasına, bu hususların kamuya açıklanmasına göre düzenlendi...



Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) "Geri Alınan Paylar Tebliği" dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yeni tebliğ ile esas olarak ortaklıkların kendi paylarını satın alması veya rehin olarak kabul etmesine, geri alınan payların elden çıkarılması veya itfasına, bu hususların kamuya açıklanmasına ve geri alımların bilgi suistimali veya piyasa dolandırıcılığı sayılmayacağı hallere ilişkin esaslar düzenlendi. Tebliğ ile daha önce Kurul İlke Karan üe azami 18 ay olarak belirlenen pay geri alımlarına ilişkin program süresi paylan borsada işlem gören ortaklıklar için azami 3 yıl olarak revize edildi. Aynca bu sürenin, çalışanlara pay edindirme planlan kapsamında yapüan geri alımlarda 5 yıla, pay ile değiştirilebilir veya paya dönüştürülebilir sermaye piyasası aracı ihraçlannda ilgili menkul kıymetin vadesine kadar uzatılması imkanı getirildi. Öte yandan, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) "Kurumsal Yönetim Tebliği" de Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Gayrimenkul tebliği SPK, gayrimenkul yatırım fonlarına ilişkin esaslar tebliğini yayımladı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan tebliğe göre, fonlar, tebliğle belirlenen varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacı dışmda herhangi bir işle uğraşamayacaklar. Fon toplam değerinin en az yüzde 80'inin gayrimenkul yatırımlanndan oluşması zorunlu olacak. Tek başma fon toplam değerinin yüzde 20'sini aşan gayrimenkul yatırımlannın toplamı fon toplam değerinin yüzde 60'ını aşamayacak. 

Yalnızca belirli bir gayrimenkule yatırım yapacak ya da belirli bir sektörde faaliyet gösterecek fonlar için bu sınırlama uygulanmayacak. Tebliğ 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön