03 / 05 / 2024

Paylaşımlı ev kullananlar aman dikkat! Alt kiralamalar tahliye sebebi!

Paylaşımlı ev kullananlar aman dikkat! Alt kiralamalar tahliye sebebi!

Konut kiralarındaki yüksek fiyatlar, paylaşımlı ev arkadaşlığını artırdı. Ancak uzmanlar kiracıları alt kiralamalar konusunda uyarıyor... 



Konut kiraları yükseldikçe ev arkadaşlığı artıyor. Özellikle İstanbul’da ev kiralarının artmasıyla ev arkadaşı arayanların sayısında artış oldu.

Artık sadece öğrenciler değil, çalışanlar da yükselen konut masraflarından dolayı ev arkadaşı arıyor. Kiralık oda arkadaşı, paylaşımlı ev, ev arkadaşı ilanları son yıllarda emlak sektöründe görülmeye başladı.

Kira fiyatlarında son dönemde yaşanan artış kiracıları farklı seçeneklere itti. Onlardan biri de kirayı paylaşmak için ev arkadaşı almak. Ancak emlak sitelerine de yansıyan bu durumla ilgili uzmanlar dikkatli olunması uyarısında bulunuyor...

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre kiralık ev fiyatları özellikle son bir senede ciddi oranda yükseldi. Artıştan etkilenen kiracılar çareyi başka yollarda arıyor.

Emlak sitelerinde ev arkadaşı paylaşımlı ev ilanları dikkat çekti. Bu durum TÜİK'in rakamlarına da yansıdı...

Çekirdek hane olmadan birden çok kişinin olduğu hane sayısı 2013 yılında 435 bin 117'ydi. Bu sayı geçen sene 849 bin 466 oldu.

Fakat ev arkadaşı ile anlaşırken de dikkatli olunması gereken bazı şartlar var. Aksi durumda kiracı mağdur olabiliyor.

Paylaşımlı ev kullananlar aman dikkat! Alt kiralamalar tahliye sebebi!

ALT KİRALAMA TAHLİYE SEBEBİ OLABİLİR

Haber Global'de yer alan habere göre, uzmanlar paylaşımlı ev kullananları uyarıyor. Sözleşmede yer almayan alt kiralamalar tahliye sebebi olabilir.

Kiracılar evi genellikle önce tek tutuyor. Sonrasında ise ya ev sabinden arkadaş isteniyor ya da ev sahibinden gizlice ev arkadaşı alınıyor.

Avukat Batuhan Bulut, '' 2 arkadaş bir ev sahibine gidip biz burayı kiralamak istiyoruz diyerek kira kontratı yapabiliyor burada bir sıkıntı yok" diyerek asıl sorun yaratan durumu şöyle özetledi: "Bunun dışında bir kişi evi kiralıyor ardından odalarını başka başka kişilere vermeye başlıyor. Bir alt kiralama durumu söz konusu oluyor. Eğer kiracı alt kiralamaya verme yetkisi sözleşmeyle birlikte yazılı olarak almamışsa bu şekilde bu verdiği alt kiralamalar bir tahliye sebebi teşkil edebiliyor"

Emlak ilanlarındaki vurgunculuğa tedbir! Yeni düzenleme geliyor

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi


Geri Dön