Sektörel

Pearl Of İstanbul Güzelce Marina projesi için 173 bin metrekarelik deniz alanı doldurulacak!

Hattat Holding imzası ile hayata geçirilecek olan “Pearl Of İstanbul Güzelce Marina” projesi için 173 bin metrekarelik deniz alanının doldurulacağı belirtildi.

İş insanı Mehmet Hattat’ın “Pearl Of İstanbul Güzelce Marina” projesi için 173 bin metrekarelik deniz alanının doldurulacağı belirtildi. Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk imzalı Hattat’ın şirketi Hema Endüstri, İstanbul Büyükçekmece’de yeni bir “yaşam alanı” kurmak için düğmeye basmıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu şirketin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yaptığı başvuru değerlendirildi. Bakanlık 25 Eylül tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nun (İDK) toplanacağını açıkladı. Başkent Ankara’da yapılacak olan bu toplantıdan sonra  projenin onay aşamasına geçilecek. 

Eğer söz konusu projeye onay verilirse, alana yat limanı da yapılacak. İnşa edilecek olan liman kapasitesi 430 denizde, 42 adet de karada olacak şekilde toplamda 472 şeklinde  açıklandı. Dolgu alanına aynı zamanda 34 odalık apart otel, 18 odalık butik oteller yapılacak.


 
AY VE YILDIZDAN VAZGEÇİLDİ

Verilen detaylara göre şirketin 963 milyon Türk Lirasıharcayacağı proje kapsamında rezidans, 390 oda kapasiteli otel, ofis, ticaret alanı, otopark da inşa edilecek. Ayrıca bunlar dışında sosyal tesis, kaferya, yüzme havuzu ve teras gibi birimler de yapılacak. “Üst gelir grubundaki” vatandaşlara hitap edeceği belirtilen proje ilk gündeme geldiğinde dolgu alanının Türk bayrağındaki ay ve yıldız şekinde olacağı açıklanmıştı.

Hattat, Dubai örneği vererek bunu Büyükçekmece’de yapmak istediklerini söylemişti. Fakat söz konusu projenin güncel çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporuna göre alan bu şekilde olmayacak. Fakat şirketin internet sitesinde projenin tanıtım kapağında ay ve yıldızlı içerik bulunuyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı projeye ilişkin 2024 yılının Şubat ayında verdiği görüşte, müsilaj tehlikesine dikkat çekilmişti. Ayrıca bunun dışında kazı işlemleri esnasında flora ve fauna kayıplarının beklendiği dile getirildi. Şirketin cevabında ise “Marmara Denizi’nde müsilaj sebebiyle faaliyetlerin planlanmasında deniz ekosisteminin sağlıklı olması birinci planda tutulacaktır” ifadeler kullanılmıştı.

 

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!

Kiracılara ev sahiplerinden eksik kiralar için ödeme emri geldiyse dikkat! Ödemeyen tahliye ediliyor! 

İstanbul'da en çok konut Mart ayında satıldı! Ev almak isteyenlerin çoğu Avrupa Yakası'na yöneldi