Eğitim

Pegasus halka açılacak

Ali Sabancı, Pegasus'un halka arzı için biri yatırım bankası, biri aracı kurum olmak üzere iki kuruluşa yetki verdiklerini söyledi

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus'un halka arzı için biri yatırım bankası, biri aracı kurum olmak üzere iki kuruluşa yetki verdiklerini söyledi

Pegasus'un Vodafone ile gerçekleştirdiği işbirliği toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Sabancı, kuruluşların isimlerini açıklamadı ve halka arz için yılın son çeyreği veya gelecek yılın ilk çeyreğini planladıklarını tekrarladı.
Esas Holding ile en büyük hissedar oldukları Alman havayolu şirketi Air Berlin'deki yatırımlarından  memnun olduklarını söyleyen Sabancı, “Hisse artırmak mümkün değil çünkü satan yok. Hisse azaltmayı ise kesinlikle düşünmüyoruz” dedi. Ali Sabancı‘nın yönetim kurulu üyesi olduğu Esas Holding, Air Berlin'de yüzde 16.48 payla en büyük hissedar konumunda. Pegasus'un 6 yeni dış hat destinasyonuna uçacağını belirten Sabancı, “Bunların 5'i batı, bir tanesi Ortadoğu'da olacak. Haziran ortasında ilk Ortadoğu destinasyonumuz var. İç hatta da Hatay olacak” dedi.

Vodafone konuşturacak Pegasus uçuracak
Vodafone Türkiye ve Pegasus Havayolları iş birliği çerçevesinde ortaya çıkartılan Cep Fly tarifesi ile Vodafone aboneleri, yurtiçinde yaptıkları aramaların ve SMS gönderimlerinin toplam bedelinin yüzde 5'i kadar ‘Uçuş Puanı' kazanacaklar.
Kazanılan uçuş puanları Pegasus'ta bilet fiyatından düşerken, aynı zamanda biriktirilerek bedava uçuş imkânı da sunulacak. Bununla birlikte Cep Fly abonesi olan ve ‘Uçuş Puan' kampanyasına katılan herkese 10 TL değerinde uçuş puanı hediye edilecek. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, bu işbirliğiyle Vodafone abonelerine gerçek anlamda değer katan bir hizmet sunduklarını belirtti.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Günde 22 bin yolcu taşıyacak Ortadoğu'ya uçuş başlatacak
CEP telefonu operatörü Vodafone ve havayolu şirketi Pegasus, uzun vadeli uçuş puan kampanyası ‘Cep Fly' tarifesini oluşturarak işbirliğine gitti. Cep Fly tarifesini seçen Vodafone aboneleri yurtiçinden yaptıkları ses araması ve kısa mesaj gönderimlerinin yüzde beşi kadar TL değerinde uçuş puanı kazanacak.


İletişim ve ulaşımda hız
Cep Fly tarifesinin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, uzun dönemli ve stratejik işbirliği başlattıklarını belirterek, işbirliğiyle hızlı iletişim ve hızlı ulaşımın bir araya getirdiklerini söyledi. Vodafone ve Pegasus'un; uzmanlaşma, yenilikçilik, dinamizm, sektörlerine getirdikleri öncülükler gibi birçok ortak noktası olduğunu dile getiren Timuray, “Bu benzerliklerin yarattığı sinerjiyle Cep Fly tarifesini hazırladık. Operatör ve havayolu işbirliğiyle ortaya çıkan ve tarife ve uçuş kampanyasını içeren bu programla abonelerimize gerçek anlamda değer katan bir hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

Uzun vadeli olacak
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise, projenin heyecan verici olduğunu ve dört yıl önce yola çıktıklarını belirterek, “Vodafone'la işbirliği bir kampanya değil, orta ve  uzun vadeli işbirliği. Bu işbirliği şu ana kadar yapılanlar arasında ilk sıraya yerleşecek” dedi.
Soruları da yanıtlayan Sabancı, bu yılın ortasından itibaren günde taşınacak yolcu sayısını 22 bine çıkaracaklarını belirterek, şunları anlattı: “Pegasus dünyası yarattık. Çeşitli sektörlerde işbirliklerine gittik. Yeni noktalara uçuş başlatacağız. Üç yıldır Ortadoğu'ya yönelik ilgimiz vardı. Haziran ayı ortasında bir Ortadoğu ülkesine uçuş başlatacağız. Ağımızı genişleterek, 2010'un yazından itibaren altı değişik dış hat destinasyonumuz olacak. Bunların beş tanesi Türkiye'nin batısında, biri de Ortadoğu'da bulunacak.”

Kontörden TL'ye geçişin faydası görülecek

VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, kontörden TL'ye geçişle ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi: “Sektörde TL'ye geçiş yerinde oldu. Aboneler önümüzdeki dönemde bunun faydasını görecek. Ne harcama yaptıklarını bilecekler. 1 Nisan'da sadece kontörden TL'ye geçilmedi. Sektörde başka değişiklikler de oldu. Arabağlantı ücretleri de değişti. Şebekeler arası ve tavan fiyatlar dramatik olarak düştü. TL'ye geçişte bütün tarifeler yeniden yapılandı.” Timuray, yasadışı dinleme konusunda ise, şu anda kendilerine ulaşan bir konu bulunmadığının ancak  her şekilde uluslararası güvenlik sistemleri bulunduğunu dile getirdi.

Yılın son çeyreğinde halka arzı düşünüyor

PEGASUS Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, halka arz için yılın son çeyreği veya gelecek yılın ilk çeyreğini planladıklarını belirterek, “Halka arz için biri yatırım bankası, biri aracı kurum olmak üzere iki kuruluşa yetki verdik” dedi. Esas Holding ile en büyük hissedar oldukları Alman havayolu şirketi Air Berlin'deki yatırımlarından memnun olduklarını da dile getiren Sabancı, “Hisse artırmak mümkün değil, çünkü satan yok. Hisse azaltmayı ise kesinlikle düşünmüyoruz” diye konuştu.

Aramanın yüzde 5'i değerinde Uçuş Puan kazandırıyor

CEP Fly tarifesini seçen Vodafone aboneleri uçuş puan kampanyasına, Vodafone tarafından kısa mesajla gönderilen kampanyaya katılım davetine ‘evet' yazarak 7307'ye kısa mesaj atarak veya Vodafone Çağrı Merkezi'ni arayarak katılabiliyor. Pegasus Havayolları Satış Direktörü Güliz Öztürk ise, kampanyayla ilgili şu bilgileri verdi: “Cep Fly tarifesini seçen ve kampanyaya katılan Vodafone aboneleri yurtiçinden yaptıkları ses aramalarının ve kısa mesaj gönderimlerinin yüzde 5'i kadar TL değerinde Uçuş Puanı kazanıyorlar. Cep Fly abonesi olan ve Uçuş Puan kampanyasına katılan herkese 10 TL değerinde uçuş puanı hediye ediliyor. Aboneler isterlerse indirimli olarak uçak bileti satın alabiliyor ya da puanlarını biriktirerek bedavaya uçabiliyorlar.”

Kabin memuru üniformasını yarışmayla belirliyor

PEGASUS Hava Yolları, kabin memuru üniformalarını yarışma ile belirliyor. Nisan ayında Türkiye'de tam 17 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakülteleri Moda Tasarım bölümü öğrencileri arasında başlatılan yarışma sonrasında Pegasus yeni kabin uniformaları seçilecek. Her alanda genç, yenilikçi ve öncü olmayı hedefleyen Pegasus, kabin memuru üniforması konusunda da Türkiye'de yeni bir çığır açmak istiyor. ‘Uçmanın kolay ve hesaplı yolu' sloganını kullanan Pegasus, gençlere de tasarımlarını göstermek konusunda bir fırsat yaratmış olacak. ‘1. Pegasus Uçan Genç Tasarımcılar Yarışması' sonrasında, Pegasus Hava Yolları kabin memurlarının ünformalarına ‘gençlik dinamizmi' geleceği belirtiliyor.
Hürriyet

Pegasus'un halka arzı için yetki tamam
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketin halka arzı için iki kuruluşa yetki verdiklerini söyledi. Sabancı, Vodafone ile gerçekleştirilen işbirliği toplantı sonrası Reuters'a yaptığı açıklamada, halka arz için yılın son çeyreği veya gelecek yılın ilk çeyreğini planladıklarını bildirdi. Ali Sabancı, haziran ortasında ilk Ortadoğu destinasyonunu da açacaklarını belirterek, "Yazdan itibaren 6 değişik dış hat destinasyonu olacak. Bunların 5 tanesi Türkiye'nin batısında, 1 tanesi Ortadoğu'da'' dedi. Bu arada, yapılan işbirliği çerçevesinde oluşturulan 'Cep Fly' tarifesini seçen Vodafone aboneleri, yurtiçinden yaptıkları ses araması ve kısa mesaj gönderimlerinin yüzde 5'i kadar TL değerinde uçuş puanı kazanacak.
Sabah

Cep'ten konuşana indirimli uçak bileti
Vodafone Türkiye, Pegasus Havayolları ile işbirliği yaparak 'cep fly' tarifesi oluşturdu. Bu tarifeyi seçen aboneler, yurtiçinden yaptıkları arama ve kısa mesaj gönderimlerinde toplam ücretin yüzde 5'i kadar TL değerinde uçuş para puanı kazanacak. 
 
Kazanılan uçuş puanları kadar uçak bileti fiyatından indirim yapılacak. Biriktirilen puanlar bilet bedeline erişirse, abone bedava uçuş bileti alabilecek. Cep fly tarifesine geçen herkese başlangıçta 10 lira değerinde puan hediye edilecek. İşbirliğinin açıklandığı toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, işbirliği ile abonelerine gerçek anlamda değer katan bir hizmet verdiklerini söyledi. Kontörden TL'ye geçişin yerinde bir karar olduğunu da belirten Timuray, önümüzdeki dönemde uygulamanın aboneler lehine faydalarının görüleceğini kaydetti. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da iki şirketin yaptığı anlaşmanın, şimdiye kadar yapılan işbirlikleri arasında ise ilk sırada yer alacağını düşündüğünü ifade etti. Önümüzdeki yaz döneminde 6 dış hatta uçuş başlatacaklarını belirten Sabancı bunlardan 5'inin Batı, 1'inin ise Ortadoğu'da olacağını kaydetti. Sabancı, havayolu şirketi olarak işe ilk başladıklarında günde ortalama 3 bin olan yolcu sayılarının bugün 20 bine eriştiğini vurguladı.
Zaman

Abone Vodafone ile konuşup Pegasus'tan puan kazanacak
Cep Fly tarifesiyle, Vodafone aboneleri konuştukça Pegasus'tan uçuş puanı elde edecek. Uçuş puanlarıyla indirimli bilet almak ya da bedava uçmak mümkün olacak

VODAFONE Türkiye ve Pegasus Havayolları'nın yaptığı işbirliği çerçevesinde oluşturulan 'Cep Fly'' tarifesiyle, Vodafone aboneleri, yurt içinden yaptıkları ses araması ve kısa mesaj gönderimlerinin yüzde 5'i değerinde uçuş puanı kazanacak. Aboneler, uçuş puanı kullanarak indirimli olarak uçak bileti satın alabilecek veya puanlarını biriktirerek bedavaya uçabilecek. Cep Fly aboneleri ayrıca, Pegasus Havayolları ile gerçekleştirdikleri uçuşlarda bilet tutarının yüzde 1,5'i kadar ek uçuş puan kazanma hakkı elde edecek, ayrıca tarifeye geçen herkese 10 TL puan verilecek. Cep Fly için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray 'Operatör ve havayolu işbirliğiyle ortaya çıkan ve içerisinde tarife ve uçuş kampanyasını içeren bu program ile abonelerimize gerçek anlamda değer katan bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu. Timuray, GSM sektöründe TL'ye geçişe ilişkin de geçişin yerinde olduğunu ve abonelerin önümüzdeki dönemde bunun faydasını fark edeceğini belirtti. Timuray, yasadışı dinleme konusunda çalışanlara yönelik güvenlik yapısına ilişkin soru üzerine, şu anda kendilerine ulaşan bir konu bulunmadığının ancak, her şekilde uluslararası güvenlik sistemleri bulunduğunun altını çizdi.

Uçmak lüks değil bunu gösterdik!
TANITIM tooplantısında konuşan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı şöyle konuştu: 'Bankacılık ve akaryakıt sektörlerinde hayata geçirdiğimiz işbirliklerinden sonra GSM operatörü alanında da, bizim gibi konusunda dinamik bir marka olan Vodafone ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Yurt içinde 18, yurtdışında 16 destinasyona kaliteli uçuşu, ekonomik fiyata sunarak, uçak seyahatinin bir lüks olmadığını tüm Türkiye'ye gösterdik. 2015'e kadar filomuza katılacak 40 yeni nesil Boeing 737-800 uçak için yaptığımız 3,2 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'nin en genç filosuna sahibiz. Haziran ortasında ilk Ortadoğu destinasyonumuz var. Networkümüzü genişletirken, 2010'un yazından itibaren 6 değişik dış hat destinasyonu olacak. Bunların 5 tanesi Türkiye'nin batısında, 1 tanesi Ortadoğu'da.'
Akşam

Vodafone aboneleri konuştukça uçacak 
Vodafone Türkiye ve Pegasus Havayolları'nın yaptığı işbirliği çerçevesinde oluşturulan ‘Cep Fly' tarifesini seçen Vodafone aboneleri, yurt içinden yaptıkları ses araması ve SMS gönderimlerinin yüzde 5'i kadar TL değerinde uçuş puanı kazanacak.

PUAN BİRİKTİR, UÇ
Aboneler, uçuş puanını kullanarak indirimli uçak bileti satın alabiliyor veya puanlarını biriktirerek bedavaya uçabiliyor. Cep Fly aboneleri ayrıca, Pegasus Havayolları ile yapacakları uçuşlarda bilet tutarının yüzde 1.5'i kadar ek uçuş puan kazanıyor. Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, GSM sektöründe TL'ye geçişin yerinde olduğunu ve abonelerin önümüzdeki dönemde bunun faydasını fark edeceğini söyledi. 
Star

Vodafone konuşturacak, Pegasus uçuracak
'Cep Fly' tarifesini seçen Vodafone aboneleri, yurtiçinden yaptıkları ses araması ve kısa mesaj gönderimlerinin yüzde 5'i kadar TL değerinde uçuş puanı kazanacak
Vodafone Türkiye ve Pegasus Havayolları'nın yaptığı işbirliği çerçevesinde oluşturulan ‘Cep Fly' tarifesini seçen Vodafone aboneleri, yurt içinden yaptıkları ses araması ve kısa mesaj gönderimlerinin yüzde 5'i kadar TL değerinde uçuş puanı kazanacak.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, müşterilerin faydasını faaliyetlerinin odağına aldıklarını, hızlı iletişim ile hızlı ulaşımı bir araya getirerek, uzun dönemli ve stratejik işbirliğini başlattıklarını söyledi. Timuray, GSM sektöründe TL'ye geçişin yerinde olduğunu ve abonelerin önümüzdeki dönemde bunun faydasını fark edeceğini söyledi. Nisan başından itibaren kontörden TL'ye geçişin yanı sıra sistemde başka değişilikler olduğuna da değinen Timuray, bu nedenle şirketlerin tarife yapılarını ele almak durumunda kaldığını belirtti. Timuray, yasadışı dinleme konusunda çalışanlara yönelik güvenlik yapısına ilişkin soru üzerine, şu anda kendilerine ulaşan bir konu bulunmadığını ancak, her şekilde güvenlik sistemleri olduğunu açıkladı.

20 bin kişi taşıyor
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şu anda günde ortalama 20 bin kişi taşırken, 2010 ortasında bunun 22 bine çıkacağını bildirerek, geldikleri noktada ‘Pegasus dünyası' yarattıklarını, çeşitli sektörden kuruluşlarla işbirliğine gittiklerini hatırlattı. Sabancı, Vodafone ile Pegasus birlikteliğinin bir kampanya değil, orta ve uzun vadeli işbirliği olduğuna işaret ederek, işbirliğinin şimdiye kadar yapılanlar arasında ilk sıraya yerleşeceği tahmininde bulundu. Soruları da yanıtlayan Sabancı, kabinde internet bağlantısı konusunda bir çalışma bulunmadığını kaydederek, yüzde 100'ü internet üzerinden yapılan bilet satışlarının yarısını acentelerin gerçekleştirdiğini, internet üzerinden perakende satış oranının yüzde 40 düzeyinde bulunduğunu anlattı. Sabancı, üç yıldır Orta Doğu'ya yönelik ilgileri olduğunu ancak uçuşların, Türkiye ve söz konusu ülkeler arasındaki ikili anlaşmalara göre düzenlendiğini kaydederek, şu bilgileri verdi:
“Haziran ortasında ilk Orta Doğu destinasyonumuz var. Networkümüzü genişletirken, 2010'un yazından itibaren altı değişik dış hat destinasyonu olacak. Bunların beş tanesi Türkiye'nin batısında, biri de  Orta Doğu'da...”

Bir SMS'le geçiliyor
Cep Fly tarifesini seçen Vodafone aboneleri ‘uçuş puan' kampanyasına, Vodafone tarafından kısa mesajla gönderilen kampanyaya katılım davetine ‘evet' yazarak 7307'ye kısa mesaj atarak veya Vodafone Çağrı Merkezi'ni arayarak katılabiliyor. Tarifeyi seçen ve kampanyaya katılan aboneler, yurtiçinden yaptıkları ses aramalarının ve kısa mesaj gönderimlerinin yüzde 5'i kadar TL değerinde puan kazanıyor. Ayrıca Cep Fly abonesi olanlara 10 lira değerinde uçuş puan veriliyor.
Radikal

Vodafone, Pegasus'la uçuruyor
Vodafone, Pegasus Havayolları işbirliğiyle gerçekleştirdiği Cep Fly tarifesini tanıttı

Yeni tarife Cep Fly Cep telefonu operatörü Vodafone ile havayolu şirketi Pegasus, ‘konuştuğun kadar uç' devri başlattı.

Yapılan işbirliği çerçevesinde yeni tarifeleri Cep Fly'ı tanıtan Vodafone Türkiye İcra Başkanı Serpil Timuray, Cep Fly ile konuşulan süre boyunca uçuş puanı kazanılacağını, puanların Pegasus'un tüm uçuşlarında kullanılabileceğini aktardı.

Timuray, “Müşterilerimizin en büyük ihtiyacı hızlı iletişim ve hızlı ulaşım. Yaptığımız işbirliği, bu ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor” dedi.

UZUN VADELİ İŞBİRLİĞİ

Vodafone ile birlikteliğin bir kampanya değil, uzun vadeli işbirliği olduğunu vurgulayan Pegasus Başkanı Ali Sabancı da projenin, şimdiye kadar yapılanlar arasında ilk sıraya yerleşeceğini söyledi.

“4 yıl evvel 3 bin misafir taşıyorduk, bugün 20 bin kişi taşıyoruz. 2010 ortasında da 22 bine çıkacak” diyen Ali Sabancı, Vodafone ile farklı hizmetler sunmaya devam edeceklerini bildirdi. Ali Sabancı, hedef abone sayısı konusunda ise “Bize öyle rakamlar söylediler ki inanamadık” şeklinde konuştu.

HAZİRANDA 6 YENİ ROTA

Ali Sabancı, Pegasus Havayolları olarak yurt içinde 18, yurt dışında 16 destinasyona (yön) uçuş gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ali Sabancı, 3 yıldır Orta Doğu uçuşlarıyla ilgili olduklarını ancak uçuşların, Türkiye ve söz konusu ülkeler arasındaki ikili anlaşmalara göre düzenlendiğini kaydederek şöyle devam etti: “Haziran ortasında ilk Orta Doğu destinasyonumuz var. 2010 yazında 6 yeni destinasyon daha olacak. Bunların 5 tanesi Türkiye'nin batısında, 1 tanesi Orta Doğu'da.”

ARADIĞININ YÜZDE 5'İ KADAR PUAN

Vodafone'un yeni tarifesi Cep Fly, faturalı hatlarda 25 liraya her yöne 240 dakika, faturasızda da Vodafone'lularla 15 dakikası, diğer yönlerde 3 dakikası 40 kuruşa konuşturuyor.

Cep Fly, yurtiçi tüm arama ve mesaj gönderiminin yüzde 5'i kadar lira değerinde Uçuş Puan kazandırıyor. Kampanyaya katılan herkese 10 liralık puan hediye ediliyor. Ayrıca, uçuşlarda da bilet tutarının yüzde 1.5'i kadar ek puan kazanılıyor.
Posta