27 / 04 / 2024

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...



Türkiye'de ve yurt dışında yaptığı yenilikçi ve katma değerli projelerle büyümesine devam eden Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), finansal başarılarına bir yenisini daha ekledi ve 2023'ün ilk yarısında 683 milyon lira net kar açıkladı. 

Peker GYO, karlılığını geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 535 oranında yükseltti. 2023'ün ilk yarı sonuçlarına göre, Peker GYO, özkaynaklarını 1 milyar 926 milyon Türk Lirası'na yükseltti. 

Bu senenin ikinci çeyreğinde de kâr açıklayan Peker GYO, üst üste 14’üncü çeyreği de kârlılıkla tamamladı. 

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran başarılı bir şirket olmamızın yanı sıra Türkiye’de kârlılığı yüksek projelerimiz ve satışlarımız, sürdürülebilir bir büyüme ve kârlılık sağlamamızda oldukça etkili oluyor. Hedefimiz 14 çeyrektir elde ettiğimiz performansımızı gelecek çeyreklerde de sürdürmek" ifadelerine yer verdi. 

Almanya ve İngiltere’den sonra yatırım yaptığı ülkeler arasına İspanya’yı da alan Peker GYO, Avrupa’daki iş hacmini sürekli yükselten bir şirket olarak ön plana çıkıyor. 

Almanya’daki yatırımlarından olan Northgate Oteli’nin GYO varlıkları arasına dahil edilmesi, şirketin karlılığına olumlu etkide bulundu. 

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Özellikle Almanya’daki finansal imkanlar sayesinde özkaynak verimliliği yüksek projelere imza attıklarına vurgu yapan Hasan Peker, "Yurt dışında döviz bazlı ve düzenli olarak elde ettiğimiz gelirler, kârlılığımızı da olumlu yansıyor. Son olarak şirket varlıklarına eklediğimiz Northgate Oteli, bunun en somut örneği oldu. Fuarlar kenti Düsseldorf’un en büyük otellerinden birisi olan 431 oda, 1.800 m2 ofis bölümü ve 223 araçlık otoparka sahip Northgate Oteli, Almanya’nın en büyük otel operatörlerinden olan Novum Group’a 25+5 yıllık bir anlaşmayla kiraya verildi ve The Niu Hub markasıyla konuklarını ağırlıyor" diyerek otelin senelik yaklaşık 3 milyon 700 bin Euro + KDV kira getirisine sahip olduğunu aktardı. 

Hasan Peker, açıklamasının devamında, projenin yatırımında çok uygun kredi imkanlarından faydalanmalarının da karlılığa destek olduğunun altını çizdi. 

Aynı bölgede yeni bir projeye başlayacaklarına da dikkat çeken Hasan Peker, "Otelin karşısında sahip olduğumuz arazi üzerinde Nordstern Projesi’ne başlayacağız. Arsa büyütme ve planlama çalışmalarında sona geldiğimiz projemizde kısa süre içerisinde yapım ruhsatının çıkmasını ve inşaata başlanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 62 bin metrekare büyüklükte bir ofis ve otopark alanına sahip olacak projenin bir bölümünün, büyük bir laboratuvar şirketine kiraya verilmesi planlanırken, kalan kısmı için Peker GYO çalışmalarını sürdüyor. 

Litus İstanbul'da yüzde 50'si şimdi, kalanı Mart 2024'te ödeme fırsatı! 

Koray GYO Erikli Evleri 1'in değeri açıklandı! 

Fuzul GYO 2023'ün ilk 6 ayında 15.9 milyon TL hasılat elde etti!


Geri Dön