21 / 05 / 2024

Pelican Hill Villaları yıkılıyor!

Pelican Hill Villaları yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesinin, Pelican Hill Villaları'nda çeşitli yıkımlar gerçekleştirdiği bildirildi



Büyükçekmece Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, yaptığı yazılı açıklamada, Pelican Hill Villaları'nda 12 villada, projeye aykırı yapılaşma tespit edildiğini ifade etti.

Villa sahiplerine gerekli uyarılarda bulunmalarına rağmen, evlerin projeye uygun hale getirilmediğini belirten Sak, bunun üzerine söz konusu villaların imara aykırı bölümlerinin yıkıldığını bildirdi.

Kaçağa ve gecekondulaşmaya göz yummayacaklarını kaydeden Nuraydın Sak, "Belediye olarak üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirip projeye uygun olmayan yapılaşmalarda yıkımları gerçekleştirdik" dedi.
AA

İlgili haber

Pelican Hill Residence'ta 2 bin TL taksitle!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Büyükçekmece'de 12 villaya yıkım

Büyükçekmece Belediyesi, 750 milyon dolara mal olan Hadımköy'deki 520 meskenlik Pelikan Hill Villaları'nın 12'sini usulsüz yapılaşma gerekçesiyle yıktı. Villa sahiplerinin, uyarılara rağmen bugüne kadar villalarını, projeye uygun hale getirmediklerini belirten Belediyenin İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, kaçak yapıya ve gecekondulaşmaya göz yummayacaklarını söyledi. 'Türkiye'nin en büyük villa projesi' olarak bilinen bin 500 metrekareye kurulu projenin ilk bölümü geçen ay tamamlanmıştı.
Ali Oktay/Sabah

Milyonluk kaçak villalar yıkıldı 
 
Büyükçekmece Pelican Hill Villaları'nda, imar müdürlüğünce onaylanan projelere aykırı yapılaşmaya gittiği tespit edilen 12 villa, belediye ekiplerince yıkıldı.
 
Belediyeye ait iş makineleri belirlenen villalara giderek kaçak bölümlerde yıkım yaptı. Villa sahiplerine gerekli uyarılarda bulunmalarına rağmen evlerini projeye uygun hale getirmediklerini belirten Büyükçekmece Belediyesi İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, kesinlikle kaçağa ve gecekondulaşmaya göz yummayacaklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Sak, "İmar Müdürlüğümüzce mesken sahiplerine gerekli uyarılarda bulunulmasına rağmen, villa sahiplerinin bu uyarıları dikkate almadıklarını tespit ettik. Gecekondu ve kaçak yapılaşma konusunda hassas bir belediye olarak üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirip projeye uygun olmayan yapılaşmalarda yıkımları gerçekleştirdik." dedi.
Baran Taş/Zaman


Geri Dön