Kim Kimdir?

Pelin Akın Özalp kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Kurulu Başkan vekili Pelin Akın Özalp kimdir? Pelin Akın Özalp daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Pelin Akın Özalp'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Pelin Akın Özalp`ın hayatına dair merak edilenler.Türkiye’ye döndükten sonra TAV Havalimanları Holding'te MT programına dahil oldu

2010 senesinde İngiltere’de Surrey Üniversitesi’nde eğitim hayatını tamamlayan Pelin Akın Özalp, iş yaşamına Deutsche Bank’ta start verdi. Türkiye’ye döndükten sonra TAV Havalimanları Holding'te MT programına dahil oldu. Özalp, 2012 senesine Akfen Holding’e Yönetim Kurulu üyeliğine olarak geldi.

Akfen Holding aracılığ ile kurulan TİKAV’da (Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif çalışmalar yapan Pelin Akın Özalp’in, Duke of Edinburgh International Award Türkiye Programı’nın Genel Başkan Yardımcılığında vazifesi de bulunuyor.

2013-2020 seneleri içinde YPO ağında olan Pelin Akın Özalp ayrıca 2010'dan beri London School of Economics’de (LSE) kurulan Çağdaş Türkiye Araştırmalar Kürsüsü’nün de Danışma Kurulu Başkanlığı'nda vazifesini idame ettiriyor.

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Kurulu Başkanvekili Pelin Akın Özalp kimdir? Pelin Akın Özalp daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Pelin Akın Özalp'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Pelin Akın Özalp`ın hayatına dair merak edilenler.

DEİK'te (Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) İspanya, İngiltere ve ABD İş Konseylerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak vazife yapan Pelin Akın Özalp, aynı anda Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), Deniz Temiz Derneği (TURMEPA), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve American Turkish Society (ATS) Yönetim Kurulu Üyeliği ile Inclusive Capitalism Yürütme Kurulunda da vazifesini devam ettiriyor.

Daha evvel Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Danışma Konseylerinde, Yönetim Kurulunda Kadın Derneği (YKKD) gibi değişik STK ve derneklerin Yönetim Kurulu’nda vazifeler alan Özalp, 2014 senesinde TÜSİAD'ın en genç Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Pelin Akın Özalp, halen Akfen Holding, Akfen Yenilenebilir Enerji, Akfen GYO, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Travelex Yönetim Kurulu Üyesi olarak vazifesini sürdürüyor.