22 / 05 / 2024

Pelin Batu: Evime eşya değil kitap alıyorum!

Pelin Batu: Evime eşya değil kitap alıyorum!

Emekli büyükelçi İnal Batu"nun kızı Pelin Batu, merak edilen evinin kapılarını Marie Claire Maison"dan Zuhal Hamzaoğlu"na açtı. Batu, oyunculuğu, çok konuşulan televizyon programı ve özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı...



 Salacak"ta yaşamak özel bir seçim mi
Asya tarafında yaşamak her zaman tercihim. çünkü daha sakin geliyor. Karşı taraf koşturma; burası dinlenme, biriktirme, harmanlama yakası... Bir de bu yakanın manzarası daha cazip, bütün tarihi yarımada karşımda...

EşžYALARIN ANLAMI VAR!
Bu evin en güzel yanı ne
Herhalde kütüphanem... Yıllardır topladığım, hepsi değişik yerlerden alınan, beni ben yapan kitapların her birini nereden aldığımı, nerede okuduğumu, o dönem neler yaşadığımı hatırlıyorum. Annemlerde ve yazlık evimizde de değişik kütüphanelerim var ama daha kompakt ve iyi kategorize ettiğim bir kütüphane bu. Yer konusunda gittikçe sıkışıyorum ama!

Dekorasyonla ilgili misiniz
Seviyorum aslında ama şunu fark ettim; çocukluğumdan beri yaklaşık iki yılda bir ev değiştirdim ve her yeni taşındığımız ev için alınan eşyalar, önceki ev ve ülkeden bırakamadıklarımızla birleşti. Pakistan"dan aldığımız bir sehpayla, alakasız bir komodin birlikte duruyor, bu eklektik bir tarz yaratıyor ve hoşuma gidiyor.

Ama üst üste eşyalardan sıkıldım. İşte bu yüzden, artık hiçbir şey almamaya çalışıyorum. Objeden çok kitap alıyorum. Dekorasyon benim için artık ferah, az eşyalı yerleri ifade ediyor.

Antikacıları seviyorsunuz ama...
Evet, o annemden miras... Vakit geçirdiğim eşyaların, objelerin bir anlamı var benim için... Evimdeki her şey ya ailemden ya yurt dışından seçip aldıklarımdır. Fast-food eşyalar da almak durumunda kalıyoruz ama tercihim onlar değil.

Eviniz için ne almayı planlıyorsunuz son dönemde
Tez konum olan metamorfozla ilgili sürekli kitap alıyorum ve o kitaplar için yeni bir bölmeye ihtiyacım var. Odamda yeri belli, 70"lerde kullanılan kaba, geniş ama çok alçak masalar var. Ben de onlardan istiyorum. İstediğim gibi bir şey bulmam zaman alabilir. Bir de şömine önü için zarif bir ˜koltuk" alıp güzel bir kadifeyle kaplatmak istiyorum.

OBJELERDEN ETKİLENDİM
Pelin Batu, evinin bir köşesindeki duvar resimleri ve objeler için œBen, Katolik okulunda okudum. O yıllardan beri, beni din değil ama objeleri etkilemiştir. Bunların bir kısmı çok eski... diyor. Batu"nun evinde ˜Petrof" marka beyaz bir piyano da (altta) bulunuyor.

TELEVİZYONDA OLMAYI İSTEMİYORUM!
Televizyon için yeni proje var mı
çok televizyonda olmak istemiyorum. Son 1.5 yıldır ˜Tarihin Arka Odası" yüzünden röportajlarda televizyoncu ya da gazeteci olarak yazılıyorum. Ama alakam yok; benim için önemli olan oyunculuk ve yazı yazmak... Televizyon o kadar dikkat çekiyor ki; diğerleri arka planda kalıyor. Bu yüzden tehlikeli; çok dengeli yapılmalı...

OKUMAYI SEVİYORUM
˜Tarihin Arka Odası" programından mutlu musunuz
Üzerine o kadar çok konuşuluyor ki! Mutluyum. Tek mutsuzluğum uzun sürmesi... Altı saat canlı yayın anormal bir şey; geyik bir program değil ki bu!

Kariyerinizle ilgili yurt dışı hayalleriniz var mı
Eğer yurt dışında yaşarsam yaparım, uzaktan kumandayla olmuyor, çok zor! Sinema için böyle bir hayalim yok ama doktora sonrası çalışmalarım için var. Okulda olmayı çok seviyorum ama 10 yıldır Boğaziçi"ndeyim ve aynı okulda olmak bir süre sonra dezavantaj oluyor maalesef. Aynı ortam, aynı hocalar, aynı sistem... Yeni araştırmalar için gitmek istiyorum, gittiğim yerde hem tiyatro hem de araştırma yapayım diyorum.
Sabah

 


Geri Dön