28 / 04 / 2024

Pendik Hükümet Konağı Mart 2015'te tamamlanacak!

Pendik Hükümet Konağı Mart 2015'te tamamlanacak!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, bugün hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulundu. Pendik Hükümet Konağı projesinin 29 Mart 2015'te teslim edilmesi planlanıyor. Peki Pendik Hükümet Konağı'nda hangi kurumlar olacak? İşte detaylar...




Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 29 Mart 2015'te tamamlanacak Pendik Hükümet Konağı projesinin inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Pendik Hükümet Konağı'nın Nisan 2015'te hizmete açılması planlanıyor... 



Pendik Hükümet Konağı Mart 2015 te tamamlanacak!



Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in Pendik’e kazandırmak için bizzat takip ettiği Hükümet Konağının ihale süreci, 2013 sonunda tamamlandı. İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi, Hükümet Konağı ve İlçe Sağlık Merkezi yeniden yapım inşaatını 21 Ekim’den itibaren ihaleye açtı. 12 Aralık 2013’te ihalesi tamamlanan Merkez için Pendik Belediyesi tarafından ruhsatı verilerek yapım süreci hızlandırıldı. 



Pendik Hükümet Konağı Mart 2015 te tamamlanacak!


Medos İnşaat ve Tigris Mühendislik tarafından Doğu Mahallesi’nde inşa edilmeye başlayan Hükümet Konağı, vatandaşların nüfustan tapuya kadar kamuyla ilgili bütün işlemlerini tek bir merkezden kolayca halletmelerini sağlayacak. Hükümet Konağı’nın 4. katında kaymakamlık yer alırken diğer katlarda ise Tapu Kadastro Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Rehabilitasyon Merkezi ve Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama (AÇSAP) Merkezi, Mal Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Verem Savaş Merkezi ve Halk Sağlık Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Yeşil Defter Merkezi, Tarım İlçe Müdürlüğü yer alacak. 


Proje, İstanbul Valiliği İSMEP (Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması Projesi) kapsamında yapılıyor. 



Pendik Hükümet Konağı Mart 2015 te tamamlanacak!



Hükümet Konağı ve Sağlık Kompleksi, Doğu Mahallesi’nde ulaşım sorununun önceden çözüldüğü bir bölgede inşa ediliyor. Yakınında Metro durakları bulunan yeni Hükümet Konağı’na, kısa süre önce tamamlanan Tavşantepe Köprülü Kavşağı, Dolayoba Altgeçidi ve yan yollarla trafik sorunu olmadan kolayca ulaşılabilecek. 

Tamamlandığında vatandaşlar, istedikleri toplu ulaşım araçlarıyla kolayca gidebilecekleri bu binada birçok hizmetten tek noktada faydalanabilecekler. Hükümet Konağı ayrıca yeni yapılacak belediye binasına da yürüme mesafesinde olacak. 



Pendik Hükümet Konağı Mart 2015 te tamamlanacak!



Hükümet Konağı’nda hangi birimler yer alacak? 


Giriş Kat 


Tapu Kadastro Müdürlüğü 


Nüfus Müdürlüğü 


Rehabilitasyon Merkezi 


Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama (AÇSAP) Merkezi 



1.Kat 


Mal Müdürlüğü 


Nüfus Müdürlüğü 


Verem Savaş Merkezi 


Halk Sağlık Merkezi 



2.Kat 


Milli Eğitim Müdürlüğü 


Sağlık Grup Başkanlığı 


Yeşil Defter Merkezi 



3.Kat 


Tarım İlçe Müdürlüğü 


Yemekhane 



4.Kat 


Kaymakamlık 


Bodrum Kat 


Otopark


Geri Dön