Yeni Şirketler

Pendik Silikon Vadisi olacak

ABD'nin teknoloji üssü Silikon Vadisi'nin bir benzerinin İstanbul Pendik'te kurulması için hazırlanan tasarı TBMM gündemine geliyor. 2010'da faaliyete geçecek olan dev tesiste sadece bilişim firmaları, fuar alanları bulunacak.

ABD'NİN teknoloji üssü olarak anılan Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nin benzeri İstanbul'da hayata geçiriliyor. Pendik'te kurulacak teknoparkla ilgili yasa tasarısı bu hafta TBMM gündemine gelecek. Sadece bilişim firmalarının olduğu, uluslararası bütün markaların toplanacağı dev bir tesis kurulmasını sağlayamaya yönelik Pendik Kentsel Dönüşüm ve İleri Teknoloji Parkı Projesi Kanun Tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda çarşamba günü görüşülecek.


2010'DA FAALİYETE GEÇECEK


2010 yılı İstanbul Kültür Başkenti Projesi kapsamında hazırlanan Pendik Teknopark Projesi çerçevesinde, 1 milyon metrekarelik uluslararası bir fuar alanı oluşturulacak. Sabiha Gökçen Havalimanı, otoyol, devlet karayolu, deniz ve demiryolu ulaşım imkanlarına sahip olacak olan teknoparka özellikle yabacı yatırımcıların büyük ilgi göstereceği belirtiliyor. Teknoparkın 2010 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanıyor. Tasarının gerekçesinde, gelişmiş ve yeni sanayileşen ülkelerde bine yakın bilim ve teknoloji parkları oluşturulduğuna dikkat çekilerek, dünya metropol kenti olan İstanbul'un, ülke ekonomisi ve sanayisinin lokomotifi olduğuna işaret edildi.


EKONOMİYE VE KALKINMAYA KATKI


DÜZENLEME ile ülke ekonomisine yüksek katkı sağlayan bilim ve teknoloji parkı oluşturularak, ar-ge faaliyetlerinin artırılması, ekonomik gelişme ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunulmasının amaçlandığını belirtildi. Ayrıca, girişimcilik eğitimi ve yeteneğinin geliştirilmesinin yanı sıra ülkemiz ve bölgede bulunan sanayinin ileri teknoloji imkanlarına sahip olması, böylece dünya ile rekabet ederek ülke ekonomisine katkı sağlanması ve yeni istihdam alanlarının açılmasının hedeflendiği ifade edildi.


NEŞE SARIDOĞAN