İhale

Pendikli'nin tapu sorunu bitecek

CHP Pendik Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Usta, 29 Mart'tan sonra belediyeyi şeffaf bir anlayışla yöneteceklerini söyledi.

 

 Güllübağlar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen CHP'li aday '15 yıldır kapalı kapılar ardında belediyecilik yapıldı. Bu sürede 13 milyon TL para harcadılar ama Pendikli'ye hiçbir şey sorulmadı. Biz hesap veren belediye nasıl olur herkese göstereceğiz' diye konuştu.
Usta'nın ilginç bir de düşüncesi var.  29 Mart seçimleri öncesive sonrasında her yıl Pendikli vatandaşlarla statta buluşacak. Çünkü ona göre 29 Mart Pendik'te halk belediyesi kurulmasının miladı olacak.

STATTA HESAP
 Usta projeyi şöyle anlattı: 'Her yıl Pendik halkına hesap vereceğiz. Bunun için 15 bin kişilik Pendik Stadyumu'nda toplantı yapacağız. Bütçe nasıl harcandı, hangi yatırım ve hizmetler yapıldı tek tek vatandaşlara anlatılacak. Bir sonraki yılın bütçesinin onayı da Pendikli'den alınacak. Böylece vatandaşımız belediyenin neler yaptığından haberdar olacak. 15 yıldır vatandaşa kapalı olan kapılar ardına dek açılmış olacak.'
Pendikli'nin tapu sorunu nedeniyle diken üstünde yaşadığını belirten Usta, çözümünü şöyle anlattı: 'Pendikli vatandaşlarımızın ortak derdi olan tapu sorununu kısa sürede çözeceğiz.  Ben bir yıl içinde bu sorunu kökten çözeceğim. Bugüne kadar hizmet götürülmeyen birçok mahalle var. Hizmet bu mahallelerde vatandaşın ayağına götürülecek. Seçim kazanmamız halinde 160 trilyon liralık belediye bütçesini revize edip, ilçeye hizmeti had safhaya çıkaracağız.'