05 / 05 / 2024

Pendorya AVM'nin refinansmanı için TSKB ile anlaşıldı!

Pendorya AVM'nin refinansmanı için TSKB ile anlaşıldı!

Pendorya AVM yatırımının proje finansmanı kapsamında kullanılmış olan uzun vadeli kredilerin, maliyet ve vade yapılarının iyileştirilmesine yönelik olarak piyasa koşullarının değerlendirilmesi suretiyle refinanse edilmesi için, Finansbank A.şž. ile anlaşm



 TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Pendorya AVM yatırımının proje finansmanı kapsamında kullanılmış olan uzun vadeli kredilerin, maliyet ve vade yapılarının iyileştirilmesine yönelik olarak piyasa koşullarının değerlendirilmesi suretiyle refinanse edilmesi için, Finansbank A.şž. ile 'Yetkilendirme Mektubu'   imzalandığı şžirketimiz tarafından 31.12.2010 tarihli Özel Durum Açıklaması ile   kamuoyuyla paylaşılmıştı.   Müzakereler sonucunda Finansbank A.şž. ile anlaşma sağlanamamış olup; halihazırda var olan Avro ve USD kaynaklı krediler, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.şž. (TSKB A.şž.) bünyesinde refinanse edilmiş ve şžirketimiz ile 'Ek Sözleşme' bugün itibariyle imzalanmıştır.  

Vade tarihleri 2016 ve 2017 yılları olan Avro ve USD kaynaklı kredilerin, anapara ödemesiz dönem olmamak kaydıyla, 6 ayda bir anapara ve faiz ödemeli olarak nihai vadesi 2022 olarak belirlenmiştir.

 

 


Geri Dön