Perakende

Penti yurtdışındaki mağaza sayısını arttıracak!

Geçtiğimiz yılı 400 milyon TL ciro ile kapatan ve bunun yüzde 25’ini ihracattan elde eden Penti, yurtdışı ağırlığını artıracak. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, bu yolda yeni şirket avında olduklarınıaçıkladı.


Toplam 15 ülkede 55 mağazası olan Penti, yeni coğrafyalara girmek istiyor. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, bu yolda yeni şirket avında olduklarını açıkladı.


 Geçtiğimiz yılı 400 milyon TL ciro ile kapatan ve bunun yüzde 25’ini ihracattan elde eden Penti, yurtdışı ağırlığını artıracak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, yeni coğrafyalara girmek için belli bir ciro büyüklüğüne ulaşmış ve kendini kanıtlamış markaya sahip firmaları bünyelerine katmayı hedeflediklerini söyledi. 


15 ülkede 55 mağazası bulunan şirketin başkanı Kariyo, “Penti olarak, halihazırda bacak giyimi, iç çamaşırı ve mayo gibi ürün portföyümüz ile Türkiye pazarında rekabet ediyoruz. Bunun yanı sıra yakın coğrafyadaki pazarlardaki satışımızla birlikte ihracat, ciromuzun yüzde 25’ini oluşturur. Penti, önümüzdeki dönemde, mevcut ürün portföyünde ve buna paralel ürün kategorilerinde yeni coğrafyalara açılımı sağlayacak, belli bir ciro büyüklüğüne ve kendini kanıtlamış markaya sahip firmaları bünyesine katmayı hedefl iyor. Bu anlamda, ortağımız olan Carlyle’ın sahip olduğu uluslararası network ve şirket satın alma tecrübesi de bize fayda sağlıyor” açıklamasında bulundu. 


Dünya