29 / 04 / 2024

Pera Palace Hotel kapılarını açıyor

Pera Palace Hotel kapılarını açıyor

Pera Palace Hotel, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında kapılarını yeniden açıyor



İlk kez 1892 yılında açılan ve yaklaşık iki yıldır restorasyonda olan  Pera Palace Hotel, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılının Nisan ayı sonunda ilk açıldığı günlerdeki ihtişamıyla yeniden kapılarını açıyor. 
 
İstanbul'un efsane oteli, kentin, gerek mimari açıdan gerekse sosyal hayata katkıları nedeniyle en değerli simgelerinden olan Pera Palace Hotel, İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olduğu 2010 yılında kapılarını yeniden açıyor... 

İstanbullu Levanten mimar Alexander Vallaury'nin tasarladığı ve 1892 yılında Türkiye'nin Avrupa standartlarındaki ilk oteli olarak açılan Pera Palace Hotel, 2008 yılının Nisan ayından bu yana kapsamlı bir restorasyon-renovasyon sürecindeydi. Beşiktaş Deniz ve Turizm Yatırımları A.Ş tarafından 20 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilen restorasyonun önümüzdeki günlerde sona ermesi ve Pera Palace Hotel'in Nisan sonunda tamamen yenilenmiş olarak kapılarını açması planlanıyor.   

Pera Palace Hotel'in restorasyonu, Anıtlar Kurulu ile bu proje için özel olarak biraraya gelen akademisyenlerden oluşan Koruma Kurulu tarafından gerçekleştirildi. Birinci derece tarihi eser olan Pera Palace Hotel'in kente en mükemmel biçimde yeniden armağan edilmesi için çalışmalar büyük bir titizlikle yürütüldü.

Otelin Genel Müdürü  Pınar Kartal Timer yaptığı açıklamada; "Yüz yılı  aşkın süredir İstanbul'un en önemli simgelerinden olan ve tarihi niteliğiyle `müze-otel' olarak tanımlanan Pera Palace Hotel'i eski ihtişamına kavuşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. Pera Palace Hotel'in tarihi atmosferinde özlenen nostaljiyi yeniden yaşatırken, uluslararası bir otelde olması gereken tüm standartları da oluşturduk. Geçmişin giderek kaybolan incelikli hizmet anlayışını günümüzün teknolojik imkanlarıyla birleştirerek, Pera Palace Hotel'de misafirlerimize, konaklamadan yiyecek içecek birimlerine kadar eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz" dedi.  

17'si süit 115 odası  bulunan Pera Palace Hotel, çoğu Fransız balkonlu odalarının büyük bölümünden eşsiz bir Haliç manzarası sunuyor. Binanın giriş altındaki bölümüne yeni eklenen SPA'da kapsamlı bakım hizmetleri verirken, kapalı yüzme havuzu da İstanbullular'ın hizmetine giriyor. Otelin gün ışığı alan, yüksek tavanlı tarihi salonları da davet, düğün ve toplantılara ev sahipliği yapmaya hazır... 

Lezzet noktaları...

Pera Palace Hotel, yeme-içme mekanlarıyla da İstanbul'a yepyeni bir soluk getirecek. Aydınların, yazar-çizerlerin buluşma noktası olan efsanevi Orient Bar, unutulmakta olan gerçek bar keyfini yeniden yaşatmak üzere geri geliyor. Bir İstanbul klasiği olan Patisserie de Pera, İstanbullulara özledikleri Fransız tipi  pastaları sunacak. Akşamüstü çayları canlı piyano müziği eşliğinde yine Kubbeli Salon'da yudumlanacak. 

Otelin yeni açılan ana restoranı Agatha, executive şef Maximilian J.W Thomae'nin yönetiminde İstanbul'un en iddialı restoranı olmaya aday. Kış bahçesi tarzındaki terasında yaz-kış hizmet verecek olan Brasserie 1892 ise, canlı atmosferi, zengin menüsünü tamamlayan kapsamlı şarap ve içki seçenekleri ile öğle ve akşam yemeklerinde kentin kalbinin attığı mekân olarak misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.


Geri Dön