Genel

Pera Palacea lüks zincirlerden teklif yağıyor

Pera Palace Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, 6 ay önce açılan Pera Palacea bir çok yabancı talip çıktığını belirtti...

Pera Palace Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, 6 ay önce açılan Pera Palacea bir çok yabancı talip çıktığını belirterek, Türkiye pazarında olan olmayan bir çok lüks marka bize zincirlerinin halkası olmayı teklif etti. Waldorf Astoria, Luxe Worldwide Hotels, The Oetker Group, Marriott Autograph Collection firmaları bunların arasında. Kızımız çok güzel, isteyeni çok. Şu anda düşünmüyoruz. Ama ileride belki olabilir. Franchise vermemizi isteyen oteller de çok. Ancak henüz erken dedi.

Restorasyona 23 milyon euro, otele 20 milyon dolar verildiğini kaydeden Timer, Bu paralarla üç otel yapılırdı. 6 ay gibi kısa sürede iyi bir müşteri kitlesi yakaladık. Oda fiyat ortalamamız 220 euro. İtalyan oyuncu Claude Cardinalle şu anda bizde konaklıyor. Kendisi Pera Palaceın açıldığını duyunca burada konaklamak istemiş. Bir çok yerli yabancı ünlü müşterimiz var. İlk 3 ay nefes almadan çalıştık komple doluydu otelimiz diye konuştu. Timer, Pera Palaceın oda satmak dışında tarihe yolculuk yaptırdığını belirterek, Burası müze otel. İsteyen misafirlerimize klasik otomobilimizle şehir gezisi de yaptırıyoruz dedi.

En ateşli 14 Şubat
Basında da yer alan otelde çıkan yangınla ilişkin Timer, 14 Şubatta otelimizin restoranında küçük çaplı bir yangın çıktı. Hemen müdahale edildiği için bir sorun olmadı. Hatta misafirlerimiz barda oturmaya devam ettiler. Otelimiz romantik bir otel biliyorsunuz. Müşterilerimiz En ateşli sevgililer gününü yaşadık diye espri yaptılar dedi.
Timer, Pera Palaceın tam karşısındaki apartmana yaptıkları 17 odalı rezidans otelin ise 2012 başında açılacağını kaydetti.

Ünlü oteller listesinde

Pera Palace Hotel, Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) tarafından Türkiyenin en iyi yeni oteli seçildiğini hatırlatan Timer, Son iki yılda Türkiyede açılan yeni oteller değerlendiriliyor. Çok güzel oteller açıldı. Bunlara rağmen dünyaca bilinen otel yatırım danışmanları tarafından seçilmemiz büyük gurur dedi. Timer, Pera Palace belgeseli hazırlattıklarını belirterek, Otelimizin odalarındaki televizyonlardan izlenebiliyor. Yakında Pera Palaceın tarihini anlatan bir kitap yayınlayacağız diye konuştu.
Famous Hotels of The World zincirine de dahil olduklarını anlatan Timer, Dünyaca ünlü tarihi otellerin bir arada olduğu bir oluşum. Artık Pera Palaceta onların arasında dedi.
Milliyet/Nevin Donat