İnşaat Malzemeleri

Pera Palas nihayet açılıyor!

Pera Palas, nihayet Bilgili Ailesi'nin restorasyonuyla yeniden müşterilerine kapılarını açıyor

Hasan Süzer'in vefatından sonra 'kimsesiz' bir görüntü veren Pera Palas, aradan geçen üç yılın ardından, nihayet Bilgili Ailesi'nin restorasyonuyla yeniden müşterilerine kapılarını açıyor.

"Pera Palas'ta ne oluyor?" Doğrusu son dönemlerde turizm çevrelerinde çokça duyduğumuz bir soru olmaya başlamıştı bu. Çünkü İstanbul'u lüks otel kavramı ile tanıştıran bu asırlık turizm çınarı, Hasan Süzer'in vefatının ardından adeta 'kimsesiz' kalmış bir görüntü içine girmişti. 'Yeniden restorasyon' adı altında kapısına sessizce kilit vurulmuş ve öylece kalmıştı.

İki yıl önce İhsan Kalkavan'ın oteli aldığı haberleri geldi. Sonra bunun realize olmadığı söylendi. Derken tekstilden turizme başarılı bir geçiş yapan Bilgili Ailesi'nin devreye girdiği ve oteli alarak restorasyona başladığı açıklandı. Fakat bir türlü bitmeyen restorasyon kafaları karıştırmışken, geçen hafta gelen bir haber, bu işin realize olduğu ve meşhur Pera Palas'ın yakında kapılarını açacağı müjdesini verir gibiydi.

Şöyle deniyordu açıklamada: "100 yılı aşkın tarihi olan Pera Palace Hotel, iki yıllık restorasyonun ardından yönetim kadrosunu oluşturarak hizmete açılacağı günleri sayıyor." Otele bir genel müdürün atanması, o otelin misafir kabul etmek için gün saydığına en büyük delalet. Bir asırlık tesisin yeni genel müdürlüğü nü deneyimli bir otelci olan Pınar Kartal Timer yapacak. Tamer, 20 yılı aşkın uluslararası otelcilik deneyimiyle liderlik yapacak yeni kimlikli Pera Palace Hotel'e.

St. George Avusturya Lisesi'ndeki eğitiminden sonra Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otelcilik İşletmecilik Bölümü'nü bitiren Pınar Kartal Timer, kariyerine 1988 yılında İstanbul Hilton'da başladı. 2002 yılında Türkiye'ye yeniden dönüş yapan Mövenpick Hotel İstanbul'un açılış ekibinde yer alan Timer, son olarak Çırağan Palace Kempinski İstanbul'da gelirler ve iş geliştirme direktörlüğü görevini yürütüyordu.
Asım Aslan/Ekonomist