Ekonomi

Perakende satış hacmi Nisan ayında yüzde 27,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 27,5 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 27,5 oranında artış gösterdi.

İşte Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan ayına ilişkin perakende satış endeksleri...

İşte Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı nisan ayına ilişkin perakende satış endeksleri...

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın nisan ayına ilişkin merakla beklenen perakende satış endekslerini tek tek açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan söz konusu bu rakamlara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Nisan ayında geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 27,5 oranında artış gösterdi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 21,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 34,9, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 12,5 arttı.

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika bilgilerine göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 artış gösterdi. Yine paylaşılan detaylara göre aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,9 yükselirken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 1,5 oranında azaldı.

Perakende ciro bu yılın Nisan ayında yıllık bazda yüzde 82,3 artış gösterdi

Açıklanan resmi rakamlara göre, cari fiyatlarla perakende ciro bu yılın Nisan ayında yıllık bazda yüzde 82,3 artış gösterdi. Paylaşılan detaylara göre, aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 89,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 104,5, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 16,7 arttı.

Yine paylaşılan bilgilere göre, cari fiyatlarla perakende ciro Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,4 artış gösterdi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,1 yükselirken, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 2,3 oranında azaldı.

TÜİK Nisan 2023 dış ticaret endekslerini açıklandı!

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut fırsatı! Resmen açıklanan bu başvuru tarihini sakın kaçırmayın!