Genel

Peros Ankara'da 4 mağaza açacak

Peros Giyim'in sahibi Cemil Kor, H&M, Victoria Secret, Zara ve GAP gibi dünyaca ünlü markaların ihraç fazlası ürünlerini 3 liradan başlayan fiyatlara satarak perakende sektörüne adım attı.

Kor, mağazasında satışlar patlayınca kısa zamanda mağaza sayısını 17'ye cirosunu 10 milyon dolara çıkardı.
Peros'un İstanbul'da Bağdat, Rumeli ve Nispetiye gibi lüks caddelerde ve alışveriş merkezilerinde yer aldığını söyleyen Kor, Ankara'da açacağı 4 mağazayla toplam mağaza sayısını 20'ye çıkarmaya hazırlandığını belirtti. Hem düşük gelirli hem lüks semtlerde ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kor şöyle dedi:
“İşe, Bağdat Caddesi'nde küçük bir dükkanla başladım. Dünyaca tanınmış pek çok markanın ihraç fazlası ve önceki sezon ürünlerini 3 liradan başlayan fiyatlarla tüketiciyle buluşturuyoruz. Mağazalarımızdaki en pahalı kıyafeti 10 liraya bulabilirsiniz. Hem kaliteli malı ucuza satınca talep de fazla oldu, büyüdük.” 

Lüks semtlerde ilgi fazla
Etiler, Nişantaşı ve Moda'da ayda 8 bin ürün sattıklarını dile getiren Kor, ürünlerine bu semtlerde daha fazla ilgi gösterildiğini ifade etti. Kor şöyle konuştu: “Bu semtlerde yaşayan insanlar 100 liraya 3 tane tişört alacaklarına bizim mağazamızda yine büyük markaların tişörtlerinden 30-40 tane alabiliyorlar. Alım güçleri daha fazla olduğu için bir kerede onlarca kıyafet alıp çıkıyorlar. Pendik ve Maltepe gibi semtlerde de ürünlerimize ilgi büyük ama bu semtlerde bir müşteri en fazla 3 ürün alıyor. Bu nedenle Etiler'de daha büyük mağaza açma planımız var”
Krizin ihracatı vurmasıyla ihraç fazlası ürünlerin azaldığını, bu nedenle üretime geçtiklerini anlatan Kor şöyle dedi:
“H&M'in Bangladeş'te fason üretim fabrikasında ayda 4 bin parçalık üretime başladık. Şimdi kendi markamızla üretime geçtik. Amacımız Peros'u marka haline getirmek. Bunun için mağaza sayımızı artıracağız.”

Milliyet