Sektörel

Perpa projesi MIPIM'de yabancı görücülere çıktı!

40 katlı, yonca şeklinde 4 kule ile ticaret merkezinden oluşan "PERPA" projesi MIPIM'de yatırımcılara tanıtılacak

TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun ilk kez bu yıl katıldığı MİPİM'de, Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir büyükşehir belediyelerine de aynı stantta tanıtım yapma imkanı sağlandı.

Edinilen bilgiye göre, açılışı bugün yapılan fuarda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 büyük projeyi yabancı yatırımcılara sunacak.

Hyatt Regency'deki yüzde 13 hissesini satmak için 31 Mart'ta, Swissotel'deki yüzde 7 hissesini satmak için 14 Nisan'da ihale yapacak olan belediye, Cannes'e gelecek yabancı yatırımcıların dikkatini bu projelere çekmeye çalışacak.

Ayrıca, 40 katlı, yonca şeklinde 4 kule ile ticaret merkezinden oluşan "PERPA" projesi de yatırımcılara tanıtılacak. İmar planı onaylı, 140 milyon dolar tutarında muhammen bedel belirlenen ve 24 Mart'ta satış ihalesi yapılacak proje ile şimdiye kadar oldukça fazla sayıda yabancı sermayeli firmanın ilgilendiği belirtiliyor.

İBB, Beykoz Çubuklu'da bulunan 102 bin metrekarelik arazisini de yabancı yatırımcılara tanıtacak. Petrol Ofisi tesislerinin önündeki arazinin 1,2 km denize kıyısı bulunduğuna dikkati çeken yetkililer, arazi hakkında herhangi bir planlama yapılmadığını, yatırımcıların arazi hakkında tekliflerini, önerilerini değerlendireceklerini bildirdi.

Denize paralel arazinin, önemli bir proje merkezi olarak değerlendirilebileceği belirtiliyor.
AA

Basında yer alan diğer haberler;

Boğaz'ın en uzun arsası Cannes'te satışa çıktı
Cannes'da yapı dünyasının dev isimlerini buluşturan MIPIM Fuarı, 16 Mart'ta açıldı. Türkiye'den 47 firmanın katıldığı fuarda İBB, özellikle yatırımcı aradığı arazi ve projeleriyle dikkat çekti. Bunlardan en ilginci de 644 metreyle Boğaz'ın en uzunu olarak bilinen Çubuklu'daki arazi.
Sektörünün her yıl Fransa Cannes'da gerçekleştirdiği dev buluşması olan MIPIM, bu yıl da ilginç projelere ve pazarlamalara ev sahipliği yapıyor. 16 Mart günü kapılarını açan ve 76 ülkeden yüzlerce firma, kurum ve belediyenin yer aldığı MIPIM Fuarı'na bu yıl da her yıl olduğu gibi Türkiye'den özel şirketlerin yanı sıra belediye ve kurumlar da katıldı. 47 firma, kurum ve belediyenin katıldığı fuarda TOKİ, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri de katılıyor. Fuarda İstanbul'daki büyük araziler ve kentsel dönüşüm projeleri için uluslararası yatırımcı aranması dikkat çeken gelişmelerden biri oldu.

Dönüşüm projelerine de yatırımcı aranıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yatırımcı aradığı dört proje de kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarından oluşuyor. İBB'nin yatırımcı aradığı projeleri Maltepe Dragos, Cendere Deresi, Küçükçekmece Avcılar ve Kartal Kentsel Dönüşüm projelerinden oluşuyor.
İBB'nin yatırımcı arayışına çıktığı arazilerden biri ise İstanbul'un en değerli noktalarından birinde bulunmasının yanı sıra uzunluğuyla da dikkat çekiyor. Kurumun yatırımcı aradığı üç arazi Swissotel, Perpa ve Beykoz Çubuklu arazisinden oluşuyor. Bunlardan 607 ayrı parselden oluşan ve 109 bin metrekare büyüklüğündeki Çubuklu'daki arazi, 644 metre uzunluğuyla Boğaz'daki en uzun arazi. Boğaz'daki en uzun rıhtım da yine 72 metreyle Çubuklu'daki bu arazi üzerinde yer alıyor. Çubuklu'nun üzerinde yer alan bu rıhtım, kendinden sonraki en büyük rıhtıma sahip olan Kıbrıs Yalısı'nın rıhtımından dokuz kat daha uzun.
Çubuklu 29 Gece Klübü, Hayal Kahvesi ve eski petrol dolum tesislerinin bulunduğu arazi için İBB'nin belirlediği satış değeri ise 1 milyar doların üzerinde.
İBB, yaptığı açıklamada bu arazi üzerinde özellikle turizm ve ticari gayrimenkul alanında geliştirilecek projeler için her türlü kolaylığı yasal çerçevede sağlamaya hazır olduğunu belirtirken, yatırımcının, Boğaziçi öngörünüm bölgesinde olan gerekli iznleri almak koşuluyla proje geliştirmek konusunda serbest olduğu da vurgulananlar arasında oldu. 
 
EMLAK KONUT GYO DA PROJELERİNİ ANLATTI
19 Mart Cuma gününe kadar açık olan fuarın katılımcılarından biri olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum da MIPIM'da tanıtımını yaptıkları projeleri anlattı. Uygulamalarıyla cazibe merkezleri yaratmaya çalıştıklarını belirten Kurum, Türkiye'de dış yatırımcılar için de oldukça cazip alanlar bulunduğunu kaydetti. "Türkiye gelişmekte olan bir ülke ve yatırımcıların oldukça fazla dikkatini çekiyor. Halka arz sırasında yatırımcılar, sadece arsa stokuna değil, yatırım portföyüne de bakıyor. Yatırım portföyümüzü zenginleştirmeye çalışıyoruz" diye konuşan Kurum, dikkat çektiği projeleri ise şöyle anlattı: "İSTOÇ'un yanında bulunan 131 dönüm arazimizde 288 bin metrekarelik yatırım yapmak mümkün. Ataköy'de, Florya ŞEnlikköy'de önemli yapı projeleri uygulamak için arsa stokları var."

LEVENT OFİS, 5 ÖRNEK PROJEDEN BİRİ OLDU
Tekfen OZ'un Levent'te yapımına devam ettiği Levent Ofis projesi bugün (çarşamba) MIPIM'de tüm ziyertçilere sunulacak örnek beş projeden biri seçildi. 2 bin 500 metrekare arsa üzerinde inşa edilen sekiz katlı proje Ağustos ayında tamamlanacak. Toplam kiralanabilir alanı 8 bin metrekare olan plaza, Büyükdere Caddesi'nin ilk LEED (Yeşil Bina Konseyi'nin geliştirdiği standart) sertifikalı ofis projesi olma özelliğini taşıyor.
Tebernüş Kireçci