04 / 05 / 2024

Perpa´da umutlar dördüncü ihalede!

Perpa´da umutlar dördüncü ihalede!

Büyükşehir´in 190 milyon liradan üçüncü kez satışa çıkardığı Perpa´nın önündeki arsa, yine alıcı bulamadı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin190 milyon lira tahmini bedel üzerinden üçüncü kez satışa çıkarttığı, Okmeydanı Perpa´nın önündeki arsaya yine alıcı çıkmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin yüzde 45 hissesine sahip olduğu araziye 40´ar katlı 4 gökdelen dikilmesi planlanmıştı. Perpa Yörnetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü´ye göre ihaleye talipli çıkmamasının tek nedeni "Büyükşehir´in 190 milyon TL´yi cash (nakit) istemesi". İstanbul´un en önemli ulaşım akslarından biri olan D-100 Karayolu´na cepheli, tarihi Darülaceze binasının bitişiğinde bulunan söz konusu arazi 35 bin 343 metrekare. Arazinin yüzde 55´i de Perpa B Blok hissedarlarına ait.

ÜÇ OTOPARK KATI VE 5 MİLYON DOLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin 190 trilyon karşılığında, Perpa hissedarlarının ise üç kat otopark ve minimum 5 milyon dolar nakit para istediğini ifade eden Yümlü "Alınacak olan 5 milyon dolar ile Perpa´nın kendisini Perpa Tower´a hem cephe hem de iç yapı olarak uygun hale getirilecek" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi´nin arsa payını   TOKİ  gibi hasılat paylaşımıyla vermesi durumunda çok daha rahat satılabileceğini vurgulayan Yümlü "Perpa Tower dev bir proje. Yatırımcı önce belediyenin hissesini alabilmesi için önce 120 milyon dolar gibi büyük para bulması gerekiyor. Ayrıca projeyi gerçekleştirebilmek için de 230 milyon dolar gibi yatırım yapması şart" dedi.

TOWERS´TE HAKAN KIRAN İMZASI

Perpa Towers Projesi´nin hayata geçebilmesi için bu kadar finansman Türkiye´de sağlayacak çok az sayıda kişinin olduğunu ifade eden Yümlü "Türkiye´nin bir ekonomik kriz gerçeği var. Bu finansmanın kaynağının dışarıdan geleceğini düşündüler ama olmadı" diyerek şunları söyledi: "Perpa Towers, Türkiye´nin ünlü ve son yaptığı Şişhane´yi Yenikapı bağlayacak köprünün de mimarı olan Hakan Kıran tarafından yapıldı. Projede AVM, rezidans, otel ve ofis olarak 4 blok var. Bütün alan projeleri onaylandı. Arsayı alan yatırımcı hemen ertesi gün kazmayı vurabilir." Perpa Towers, havaalanına 15 km, Taksim´e 3 km mesafede, metrobüs toplu ulaşımının üstünde, E5 ve TEM´in kesiştiği yerde. Yapılan tünellerle hem Taksim´e hem de Beşiktaş´a 10 dakikada ulaşılabiliyor. Belediye daha önce mart ve nisan aylarında da araziyi satışa çıkarmıştı. İhalenin yinelenip yinelenmeyeceğine önümüzdeki günlerde karar verilecek.

Diğer AVM´lerden çok daha cazip bir proje

Perpa Towers´ta yapılacak olan alışveriş merkezin diğer alışveriş merkezlerinin çok önünde olduğuna dikkat çeken Mithat Yümlü şöyle konuştu: "Perpa´nın 22  bin çalışanı var. Her gün buraya 35-40 bin ziyaretçi geliyor. 12 ile 14 bin arası giriş-çıkışı var. Hafta içi hiçbir alışveriş merkezinde böyle bir yoğunluk yaşanmaz. İstanbul´da metrekareye düşen insan sayısı en yoğun olduğu yer Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Bakırköy. Bu bölgede bir tane AVM yok. Buradaki 22 bin çalışanın yanı sıra 40 bin ziyaretçi Perpa Tower AVM´sinin doğal müşterisi olacak. Bu da projeyi daha değerli hale getiriyor. Bunun yanı sıra ulaşım açısından bakıldığında Yeni Adliye binasına yakınlığıyla Perpa Towers´daki ofis katları hukukçular için de çok cazip."
Star-Şenol Baştakar

 


Geri Dön