Kent Haberleri

Peş peşe zam geldi! Sosyal yardım alanlara müjde! Hemen hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı duyurdu evde bakım, SED...

Memur, emekli ve asgari ücret zammının ardından bazı sosyal destek ödemelerine zam yapıldı. İşte 2023 Sosyal destek ödemeleri ayrıntıları ve yeni zamlı rakamlar...Ocak 2023'te memur maaşlarında yapılan zamdan sonra sosyal hizmet modeli kapsamında olan ödemelerde de değişiklikler yaşandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ocak 2023'te memur maaşlarında yapılan zamdan sonra sosyal hizmet modeli kapsamında olan ödemelerde de değişiklikler yaşandı. 

Sosyal Ekonomik Destek (SED), Evde Bakım ve Engelli aylığı gibi pek çok destek maaşı resmen yükseldi. Peş peşe zam geldi! Sosyal yardım alanlara müjde! Anında hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı duyurdu evde bakım, SED...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni maaşların açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlara müjdeli haberi duyurdu Bakan Yanık, açıklamasında "Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" diye konuştu.

Bakan Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle sosyal yardım modelleri içinde yer alan ödemelerle ilgili açıklamasında, "Yaşlı ve Engelli Aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek ödemelerini artışlı şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" diye konuştu.

Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla beraber yaşlı aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye yükseldiğini açıklayan Bakan Yanık, "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.226 liradan 1.594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1.840 liradan 2.392 liraya yükseldi" şeklinde konuştu.

Sosyal Ekonomik Destek (SED), Evde Bakım ve Engelli aylığı gibi pek çok destek maaşı resmen yükseldi. Peş peşe zam geldi! Sosyal yardım alanlara müjde! Anında hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı duyurdu evde bakım, SED...

Bakan Yanık, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.226 TL'den 1.594 TL'ye ulaştığını dile getirdi. 

Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşa Evde Bakım Yardımı yapıldığına dikkat çeken Bakan Yanık, 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı'nın 3.336 TL'den 4.336 liraya çıktığını belirtti. 

Çocukların, öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarına vurgu yapan Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunduklarına dikkat çekti.

Bu kapsamda Bakan Yanık, "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 liradan 3.038 liraya çıkarıldı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 liradan 4.853 TL'ye yükseltildi" açıklamasında bulundu.

Emekli ikramiyelerinin yatırılacağı tarih tek tek açıklandı! Paralar işte bu tarihlerde hesaplarda olacak! Hemen bakın!

Karayolları Genel müdürlüğü duyurdu! 102 memur alınacak! KPSS'den 70 puan alanlar hemen başvurun

Ramazan Kurtoğlu altın için öyle bir rakam  açıkladı ki! Görenler hayrete düştü! Altın tam bu kadar olacak