Ekonomi

Petrol fiyatları kritik karar öncesi yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesi petrol fiyatları yükselişe geçti. Peki bugün brent petrol ne kadar? Petrolün varili kaç dolar oldu? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı. Fed faiz kararı, petrol fiyatları yükselişe geçerken, petrol fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor

ABD ham petrolü önceki iki seansta yaklaşık yüzde 3 değer kaybettikten sonra varil başına 87 doların üzerine çıktı. Fed faiz kararı, petrol fiyatları yükselişe geçerken, petrol fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki brent perol bugün ne kadar? Betrolüb-n varili kaç dolar oldu? İşte 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı...
 

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? BRENT PETROL VARİL FİYATI KAÇ DOLAR? 1 KASIM 2022 BRENT PETROL VARİL FİYATI

Petrol fiyatları dün 94,34 dolara kadar yükselirken, günü 92,81 dolar seviyesinde tamamladı.

  

Brent petrolün varil fiyatı sabah saatlerinde yükselişe geçerek 94,12 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 87,72 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolün varil fiyatındaki yükselişte, arz daralmasına ilişkin endişeler ve zayıflayan dolar endeksi etkili oldu.

BRENT PETROL NEDEN YÜKSELİYOR?

Brent petrol son günlerde yükselmeye başladı. Petrol fiyatlarındaki yükselişleri merak edenler araştırmaya başladı. Petrolün yükselişe geçmesindeki en büyük etken, güçlü doların diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki düşüş dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getiriyor. Bu durum alımların artmasını destekliyor ve fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Arz tarafında ise Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ülkelerin de dahil olduğu OPEC+ grubunun günlük 2 milyon varillik üretim kesintisine gitmesi fiyatların yükselmesini destekliyor.

  

Öte yandan, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de koronavirüs salgını kapsamında devam eden "sıfır vaka" uygulaması, talep endişelerine yol açtığı için fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskıya neden oluyor.

Dünya genelinde resesyon endişeleri de küresel petrol talebi görünümünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu durum fiyatların yükselişine engel oluyor.

Brent petrolde teknik olarak 94,16 ile 94,66 dolar aralığının direnç, 93,66 ile 93,16 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Brent petrolde son durum! Beklenen zam kapıda! İşte 31 Ekim 2022 brent petrol varil fiyatı

Benzine büyük zam! Araç sahiplerine kara haber!

Brent petrol bugün ne kadar? Bugün brent petrolün varili kaç dolar? 28 Ekim 2022 brent petrol fiyatı

Akaryakıta üst üste gelen zamlara bir yenisi daha ekleniyor! İşte 1 Kasım akaryakıt fiyat listesi!