Ekonomi

Petrol ile ilgili son dakika gelişmesi! Hemen buraya bakın!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı "üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararına" devam edecek. 

Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşullarını değerlendirmek ve aralık ayı itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek suretiyle çevrim içi düzenledikleri 34'üncü Bakanlar Toplantısı sona erdi.

OPEC'ten meydana getirilen açıklamada, OPEC+ grubunun, 5 Ekim'deki 33'üncü OPEC ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı'nda alınan ödenti kararının önemine işaret edilerek "Söz mevzusu kararın tamamen piyasa değerlendirmeleri doğrultusunda alındığı ve geçmişe bakıldığında bunun, piyasa katılımcıları tarafınca küresel petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak için lüzumlu ve doğru hareket şekli olduğu kabul edilmiştir." ifadesine yer verildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşullarını değerlendirmek ve kasım itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere düzenledikleri 33'üncü Bakanlar Toplantısı sona erdi.

OPEC'ten yapılan yazılı açıklamada, Kasım 2022'den itibaren geçerli olmak koşuluyla günlük petrol üretiminin 2 milyon varil azaltıldığı bildirildi.

Açıklamada, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin 19'uncu toplantısında alınan kararların sürdürüleceği belirtilerek, Kovid-19 salgını öncesi olduğu gibi OPEC+ grubu bakanlar toplantısının her 6 ayda bir yapılacağı ifade edildi.

OPEC ve OPEC dışı ülkelerin enerji ve petrol bakanlarının katılacağı bir sonraki toplantının 4 Aralık'ta yapılacağı kaydedildi.

OPEC+ grubu ülkeleri bir önceki toplantıda petrol üretimini ekim ayı için günlük 100 bin varil azaltma kararı almıştı.

Açıklamada, katılımcı ülkelerin piyasadaki gelişimleri ele almak, gerektiğinde, petrol piyasalarının balans ve istikrarını desteklemek için acele olarak toplanabilecekleri belirtildi.

Tarafların geçmişte alınan mühim kararlara bağlılıklarının bir kere daha yinelendiğine işaret edilen açıklamada, bu zamana kadar her ay düzenlenen Ortak Bakanlar İzleme Komitesi'nin (JMMC) bundan sonrasında iki ayda bir düzenleneceği, sadece Komite'nin isterse ek toplantı yapabileceği veya piyasalardaki gelişmeler doğrultusunda OPEC+ bakanlarının her an toplanmasını istek edebileceği kaydedildi.

OPEC+, 4 HAZİRAN 2023'TE TOPLANACAK!

Açıklamada, bir sonraki Bakanlar Toplantısı'nın 4 Haziran 2023'te yapılacağı, tam uyum ve üretim fazlası mekanizmalarının sağlanması için 33. OPEC ve OPEC dışı Bakanlar Toplantıları tarafından onaylanan uzantıların kullanılacağı bilgisi paylaşıldı.

OPEC Plus üyeleri, 5 Ekim'de yaptıkları toplantıda, Kasım ayından itibaren petrol üretimini günlük 2 milyon varil kısma kararı aldı.

Enflasyon rakamları açıklanıyor! Asgari ücret zammından önce gözler yarın açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi!
Ev hanımlarına Aile Bakanlığı tarafından bu kadar ödeme yapılacak! Almayı sakın unutmayın
37 TL'den başlayan fiyatlarla Ayçiçek yağı! A101, ŞOK TMO 4 Aralık 2022 Ayçiçek yağı fiyat listesi...