Ekonomi

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!

Petrol, yatırımcıların ABD bankacılık sektöründe yaşanan türbülansla beraber talep görünümünü değerlendirmesiyle 90 günün en düşük kapanış seviyesinden yükselmesi sonrası Aralık 2021’den bugüne ilk defa 70 doların altına geriledi. Edinilen bilgilere göre, nisan vadeli petrol fiyatları Uluslararası Enerji Ajansı'nın petrol piyasasının görünümü ile ilgili yayımladığı raporda Rusya'nın piyasaya daha fazla petrol pompaladığı ve arz fazlasın neden olduğunu belirtmesiyle beraber yüzde 2,2 oranında değer kaybederek Aralık 2021'den bugüne ilk defa 70 doların altına düşerek 69,76 dolar seviyesini gördü

Petrol, 90 günün en düşük kapanış seviyesini görmesi sonrası yatırımcıların Çin'de toparlanan ekonomik faaliyet ve talep görünümünü değerlendirmesiyle beraber değer kazanan petrol Uluslararası Enerji Ajansı'nın (UAE) Rusya'nın daha fazla petrol pompalayarak piyasayı arz fazlasına götürdüğü açıklaması sonrası 70 doların altına düştü.

Edinilen bilgilere göre, nisan vadeli petrol fiyatları Uluslararası Enerji Ajansı'nın petrol piyasasının görünümü ile ilgili yayımladığı raporda Rusya'nın piyasaya daha fazla petrol pompaladığı ve arz fazlasın neden olduğunu belirtmesiyle beraber yüzde 2,2 oranında değer kaybederek Aralık 2021'den bugüne ilk defa 70 doların altına düşerek 69,76 dolar seviyesini gördü. Petrol fiyatı daha sonrasında toparlanarak 70,15 dolar seviyesine çıktı.

"FED KARARINDA NETLİK SAĞLANANA KADAR..."

ABD ham petrol vadelileri son iki seansta yüzde 7 oranında değer kaybettikten sonra varil başına 72 dolara çıkmıştı. Çin’de ekonomik faaliyet daha fazla güçlenme işaretleri gösterse bile toparlanma dengesizliğini sürdürüyor.

İşte konuya ilişkin merak edilenler...

ABD’nin en büyük bankalarından Silicon Valley Bank’ın (SVB)iflasının bankacılık sektöründe yol açtığı karmaşa sürerken piyasa ABD enflasyonunun artmasının ardından Fed’den yeni bir faiz artışına dair fiyatlamalarını yükseltti.

Philip Nova Analisti Priyanka Sachdeva, “Petrol yatırımcıları, Fed’in politika kararında daha fazla netlik kazanana kadar oynaklığa göre fiyatlama yapması gerekiyor. Yaşanan keskin düşüş SVB krizine karşı anormal bir tepki gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Dün gece yarısından itibaren motorin grubunda 71 kuruşluk fiyat indirimi yapılırken, değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişikliği meydana gelmedi.

40 TL KAR EDECEK

Örneğin 50 litrelik deposu bulunan bir araç gelen 71 kuruş indirimle 40 liraya daha ucuza depoyu doldurmuş olacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 20,88 TL’den satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20,48 TL’den satılıyor.

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Togg’un modellerinin isimleri beli oldu! İşte detaylar...

Anne babalara müjde! Aile Bakanlığından çocuklu ailelere özel yeni sosyal yardım ödemesi!Bu parayı hemen alabileceksiniz