Ekonomi

Petrol ve altın fiyatları neden düştü? Petrol ve altın fiyatlarını düşüren can alıcı sebepler...

Emtia piyasasında uzun zamandır endişeler yaşanıyordu. Endişeler zamanla yarini koruya bırakırken geçen hafta FED'in faiz kararı ile ilgili yaptığı açıklamalar tuzu biberi oldu.   

Emtia piyasalarında bir süredir yeniden yoğunlaşan Rusya-Ukrayna savaşında çatışmalar ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin süregelen endişeler oynaklığa neden olurken, son olarak Fed cephesinden gelen açıklamalar yönlendirici etki yaptı.

 

Altın ve petrol fiyatalrında bugün düşüş yaşanıyor. Pekin'deki koronavirüs önlemlerine yönelik korkular Asya hisse senedlerini ve petrol fiyatlarını düşürdü. 

 

Altın ve petrol fiyatlarının düşmesinde üç önemli can alıcı nedenler var bunlar sırası ile; Rusya Ukrayna Savaşı, Fed'in faiz kararına yönelik açıklamaları ve Çin'deki koronavirüs vakaları.İşte merak edilenler...

FED, ALTIN VE PETROL FİYATLARINI BASKILIYOR

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek toplantısında 50 baz puanlık faiz artışının “masada” olduğunu söyledi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard da Fed’in daha sert adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, 75 baz puanlık faiz artışının daha önce yapıldığını ve bunun dünyanın sonu olmadığını dile getirdi. 
FED'in bu açıklamaları petrol ve altın fiyatları üzerinde büyük baskı uyguyladı ve petrol ve altın fiyatları geriçekildi.

 

EMTİA PİYASASI GEÇEN HAFTA TOZ DUMAN OLDU

Geçtiğimiz hafta emtia piyasasında ciddi düşüşler yaşandıç. Bu düşüşte  yine Fed'in faiz kararı etkili oldu. Altın fiyatları yüzde 2,1, gümüş 5,8 platin 6,3 değer kaybetti paladyum 0,3 değer kazandı.  

Petrol varil fiyatı bugün ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? 25 Nisan petrol varil fiyatı...

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 25 Nisan 2022 son dakika altın fiyatları...

Altın yatırımı yapmayı düşünenlere Bakan Nebati'den önemli çağrı

Gram altın ve dolar için kritik tarih verildi! O tarihte yeni zirveler görülebilir!