Kent Haberleri

Petrolün varil fiyatı 100 dolar mı olacak? Petrol fiyatlarında şok gelişme...

Petrol fiyatları, üst üste üçüncü haftayı da yükselişle kapatmaya hazırlanırken petrolün varil fiyatına 100 doları aşabileceği konuşulmaya başlandı. Petrol fiyatlarında şok gelişme. İşte detaylar... Brent petrol varil fiyatı bugün güne  81,17 dolardan başladı

Petrol fiyatları nisan ayından bu yana üst üste üçüncü haftada da kazanç elde etme yoluna girdi. Brent petrol varil fiyatı bugün güne  81,17 dolardan başladı. Petroldeki yükseliş devam ederken, petrolün varil başına 100 dolara yükseleceği konuşulmaya başlandı. Petrol fiyatlarında şok gelişme! 

BRENT PETROL ATLIK YÜZDE 9 ARTTI!

Brent petrol haftanın son işlem gününde varil başına 81,17 dolara kadar yükseldi. ABD gösterge Batı Teksas (WTI) vadeli ham petrol yüzde 0,1 artışla 76,98 dolara çıktı. Bu ay yaklaşık yüzde 9 yükselen her iki gösterge de üst üste dördüncü seansta da yükselmeye devam ediyor.

PETROL FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Reuters’a konuşan OANDA analisti Edward Moya, Ham petrol fiyatları, Libya ve Nijerya'nın kesintilerle uğraşması ve Rusya'nın ham petrol ihracatının azalmasıyla petrol piyasasının çok sıkılaşacağı beklentilerinden destek altığını açıkladı.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçıları olan Suudi Arabistan ve Rusya bu ay, geçen yılın Kasım ayından itibaren uygulanan petrol kesintilerini artırma konusunda anlaşarak ham petrol fiyatlarına daha fazla destek verdi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Perşembe günü 2023 yılı için petrol talebi tahminini yükselterek talebin 2024 yılında yüzde 2,2 artmasını beklediğini belirtti.

PETROL FİYATLARI 100 DOLAR MI OLACAK?

Petrol fiyatlarının hızla yükselmesi sonrasında National Bank of Australia tarafından açıklanan araştırma notunda OPEC'in tahminlerinin gerçekleşmesi halinde petrol fiyatlarının varil başına 100 doların çok üzerinde seyretmesini beklediğini ve ABD dolarının değer kaybetmesinin emtia fiyatlarını desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Brent petrolde son durum ne? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 brent petrol fiyatı

Benzine tam 1 lira 32 kuruş zam geliyor! Yarın fiyatlar yükselecek! BP, Opet, PO 14 Temmuz 2023 fiyat listesi...