Ekonomi

Petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?

Rusya Ukrayna arasındaki gerilimin etkileri ile petrolün varili gittikçe yükseliyor. Petrolün varili bugün 122 dolardan işlem görürken yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Peki petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur? Petrolün varil fiyatı, bugün saat 10:51 itibariyle kapanışa göre yüzde 0,43 artışla 122,72 dolar oldu

Dün 122,34 dolara kadar yükselen petrolün varil fiyatı günü 121,6 dolar seviyesinde tamamladı. Petrolün varil fiyatı, bugün saat 10:51 itibariyle kapanışa göre yüzde 0,43 artışla 122,72 dolar oldu.

Petrolün varilindeki yükselişte gündemdeki gelişmeler etkili olurken, ABD Başkanı Biden, bugün Rusya Ukrayna savaşı gündemi ile  NATO zirvesi, G7 zirvesi ve sonrasında Avrupa Konseyi zirvesine katılacak. Biden'ın, NATO liderleri ile yapılacak zirvenin ardından Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların olacağı yönünde açıklamaları merakla bekleniyor. Açıklamalar öncesinde ise petrolün varilinde yükseliş hız kesmeden devam ediyor. 

Öte uyandan dünya genelinde petrol ile ilgili hangi gelişmelerin yaşandığı merak edilip araştırılıyor. İran'ın petrol satışı ne durumda? Putın ne istiyor? Biden OPEC'ten ne istedi? İşte son dakika gelişmeler...

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve Avrupa Birliği'ne mal tedarikinde ödemeyi dolar veya euro kuru ile almanın bir anlamı olmadığını belirterek şunları söyledi: “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz.”  Öte yandan dünyanın en yüksek rezervlerine sahip ülkeler sırası ile İran, Suudi Arabistan ve Venezuela iken, İran'ın son üç ayda petrol satışı bir milyon varili geçti.

Öte yandan Biden ise ABD'den petrol üretimini artırmasını istedi fakat OPEC üretimi artırmak istemedi. OPEC+ ülkeleri son toplantıda üretimi günlük 400 bin varil artırma sözünü gündeme taşıdı. Traderlar bu oranın arz ve talep dengesini sağlama konsunda yetersiz olduğunu düşünüyor. Petrol piyasasında daralma yaşanırken, ABD'nin petrol üretiminin sabit kalması ve stoklardaki düşüş petrol fiyatlarını daha da artıracak. 

Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, petrolün varilinin hız kesmeden yükselmeye devam etmesi benzin ve mazottaki zam haberlerini  gündeme taşıdı. Petrolün varil fiyatı 120 doları aşarak yükselmeye devam ediyor. Varsayalım ki  petrolün varili 300 dolar oldu,  benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?

Petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?

Petrolün varili şu anda 122,72 dolardan işlem görüyor varsayalım ki 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne kadar olur?
 

                                               BENZİN FİYATI
                                 122,72 DOLAR        300 DOLAR

İSTANBUL (AVRUPA):     19,78 LİRA      47,47 LİRA
İSTANBUL (ANADOLU):  19,79 LİRA      47,49 LİRA
İZMİR                             :  19,90 LİRA      47,76 LİRA


                                               MAZOT FİYATI
                                    122,72 DOLAR       300 DOLAR

İSTANBUL (AVRUPA) :  22,22 LİRA            53,32LİRA
İSTANBUL (ANADOLU): 22,24 LİRA           53,37 LİRA
İZMİR                            : 22,33 LİRA           53,59 LİRA

Petrolün varili 200 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Petrolün varili 200, 300 ve 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Brent petrol fiyatlarını fırtına vurdu! Fiyatlar fırladı

Son dakika! Petrolün varili 120 dolar oldu! Akaryakıta bir zam daha mı geliyor?

NATO Zirvesi öncesi petrolün varil fiyatı kritik seviyede!