Ekonomi

Petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur?

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi ile petrolün varilindeki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Petrolün varili bugün 122 dolardan işlem görürken yükselmeye devam ediyor. Peki petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur? Petrolün varil fiyatı, bugün yüzde 0,43 artış gösterek 122,72 dolardan işlem görüyor

Dün 122,34 dolara kadar yükselen petrolün varil fiyatı günü 121,6 dolar bandında tamamladı. Petrolün varil fiyatı, bugün yüzde 0,43 artış gösterek 122,72 dolardan işlem görüyor.

Petrolün varilindeki yükselişte gündemdeki gelişmeler etkisini gösterirken ABD Başkanı Biden, bugün Rusya Ukrayna savaşı gündemi ile  NATO zirvesi, G7 zirvesi ve sonrasında Avrupa Konseyi zirvesine katılacak. Biden'ın, NATO liderleri ile yapılacak zirvenin ardından Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların olacağı yönünde açıklamaları merakla bekleniyor. Açıklamalar öncesinde ise petrolün varilinde yükseliş hız kesmeden devam ediyor. 

Öte yandan dünya genelinde petrol ile ilgili hangi gelişmelerin yaşandığı merak edilip araştırılıyor. Putın ne istiyor? Biden OPEC'ten ne istedi? İran'ın petrol satışı ne durumda? İşte son dakika gelişmeler...

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve Avrupa Birliği'ne mal tedarikinde ödemeyi dolar veya euro kuru ile almanın anlamsız olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz.”  Öte yandan dünyanın en yüksek rezervlerine sahip ülkeler sırası ile İran, Suudi Arabistan ve Venezuela iken, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Muhbir, son 3 ayda ülkesinin petrol satışının toplamda bir milyon varili geçtiğini söyledi.

Biden ise  ABD'den petrol üretimini artırmasını istedi fakat OPEC üretimi artırmak istemedi. OPEC+ ülkeleri son toplantıda üretimi günlük 400 bin varil artırma sözü gündeme gelmişti. Traderlar bu oranın arz ve talep dengesini sağlamakta yetersiz olduğunu düşünüyor. Petrol piyasasında daralma yaşanırken, ABD'nin petrol üretiminin sabit kalması ve stoklardaki düşüşün devam etmesi petrol fiyatlarını daha da yükseltecek.

Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, petrolün varilinin hız kesmeden yükselmeye devam etmesi benzin ve mazottaki zam haberlerini tekrar  gün yüzüne çıkardı.  Petrolün varili 120 doları aşarak hızla yükselmeye devam ediyor. Varsayalım ki  petrolün varili 500 dolar oldu,  benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur? İşte ayrıntılar...

Petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur?

Petrolün varili şu anda 122,72 dolardan işlem görüyor varsayalım ki 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur?
 


                                                  BENZİN FİYATI
                                     122,72 DOLAR       500 DOLAR

İSTANBUL (AVRUPA):     19,78 LİRA           80,50 LİRA
İSTANBUL (ANADOLU):  19,79 LİRA           80,54 LİRA
İZMİR                             :  19,90 LİRA           80,99 LİRA


                                            MAZOT FİYATI
                                 122,72 DOLAR      500 DOLAR

İSTANBUL (AVRUPA):   22,22 LİRA        90,43 LİRA
İSTANBUL (ANADOLU): 22,24 LİRA       90,51 LİRA
İZMİR                            : 22,33 LİRA        90,88 LİRA

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Petrolün varili 200, 300 ve 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Petrolün varili 200 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Petrolün varili 300 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları ne olur?

Brent petrol fiyatlarını fırtına vurdu! Fiyatlar fırladı

Son dakika! Petrolün varili 120 dolar oldu! Akaryakıta bir zam daha mı geliyor?

NATO Zirvesi öncesi petrolün varil fiyatı kritik seviyede!